Sterrehof’s Cayetano Z ingezet voor de fokkerij

Sterrehof’s Cayetano Z ingezet voor de fokkerij
Op zijn website heeft Stoeterij Sterrehof aangekondigd dat het voortaan Sterrehof's Cayetano Z zal inzetten voor de fokkerij. De hengst is goedgekeurd voor het Zangersheide stamboek maar werd eerde nog niet ingezet voor de fokkerij.

De veertienjarige Caretano -zoon sprong onder Julia Kayster op het hoogste niveau en zal dit seizoen ingezet worden als dekhengst, voornamelijk binnen de werking van de eigen stoeterij. Op zijn website schrijft de stoeterij:

Een primeur voor onze fokkerij. We hebben Sterrehof’s Cayetano Z voor het eerst ingezet als dekhengst en zullen het toppaard van Julia dit seizoen gaan gebruiken voor een aantal van onze fokmerries. Het was bijzonder om te zien hoe een veertienjarige hengst voor het eerst in zijn leven dekte op het fantoom. In eerste instantie leek Cayetano niet door te hebben wat de bedoeling was, maar na het inschakelen van een Friese merrie viel het kwartje snel bij deze intelligente springcrack. In totaal hebben we honderd rietjes met diepvriessperma van hem opgeslagen, dit seizoen voor eigen gebruik. Cayetano zal in ons fokprogramma worden ingezet voor drie interessante merries, te weten: de eveneens op 1.60m geklasseerde Sterrehof’s Ushi en de op 1.40m geklasseerde Sterrehof’s Centolina en Sterrehof’s Felisimo.

Ratina Z


Cayetano Z is zelf natuurlijk ook genetisch bijzonder interessant te noemen. De door de Mexicaan Alfonso Romo gefokte, aansprekende bruine heeft zich onder Julia bewezen op het allerhoogste niveau en is gekeurd bij zijn moederstamboek Zangersheide. De over een topkarakter beschikkende Cayetano behaalde al diverse hoge klasseringen in Grote Prijzen en nam met zijn amazone afgelopen seizoen deel aan het EK Springen in Gothenburg.
Zijn bloedlijn mag er eveneens zijn. Vader Caretano Z is een bewezen vererver van springpaarden en moeder Calipa Z gaf diverse internationaal geklasseerde nakomelingen, waarvan een aantal tot op het hoogste niveau liep. Cayetano’s grootmoeder Ratina Z maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet. Zij behoort tot de allerbeste springpaarden uit de vorige eeuw, glorieerde op vele kampioenschappen, waaronder de Olympische Spelen van 1992, en heeft zich tot slot ook als fokmerrie bewezen.