Springicoon, Luidam is overleden

Springicoon, Luidam is overleden
De 24-jarige Guidam-zoon, Luidam, is overleden. Het springpaard maakte tijdens zijn carrière heel wat overwinningen buit met de Ierse springruiter Billy Twomey.

Het duo was een deel van het winnende Aga Khan team tijdens de Dublin Horse Show in 2004.  Ook wisten ze met glans de Ierse vlag te verdedigen tijdens de landenprijzen in Aken en Sankt Gallen.

In 2003 won Twomey met de Guidam-zoon de Grote Prijs in La Baule, plaatste zich toen tweede tijdens de CSIO5* Grand Prix in Dublin en eindigde op de vijfde plaats tijdens het Europees Kampioenschap.

In 2006 strandde het duo op de zesde stek in de Wereldruiterspelen.

De echt overleed afgelopen woensdag door de ouderdom op het domein van Emma-Rose Conroy. Ook voor de fokkerij betekende Luidam heel wat.  Enkele van zijn 1.60m springende nakomelingen zijn Blue Angel (Luidam x Ascendant), gereden door Farrington, Luikka (Luidam x Renville) en Ard Ginger Pop (Luidam x Cruising).


Maar ook Luibanta BH is een nakomeling van de hengst. Deze haalde nog een vierde plaats in de 1 Miljoen Grand Prix in Saugerties met Amanda Derbyshire eerder dit jaar.