Rustige dinsdag, negen paarden doorverwezen op dinsdag

Rustige dinsdag, negen paarden doorverwezen op dinsdag

Na vijf dagen eerste bezichtiging voor de springhengsten staat het totaal voor de volgende ronde op 70 hengsten. Gisteren werden er onder meer twee zonen van Gullit HBC uitgenodigd.

Ten opzichte van eerdere dagen was dinsdag de oogst wat minder royaal. “Op papier waren de moederlijnen vandaag gemiddeld genomen wat minder overtuigend en dat resulteerde ook in teveel hengsten die meer hadden mogen overtuigen bij het vrij springen”, vertelt Cor Loeffen. “We hebben ook van meerdere relatief jonge hengsten nakomelingen gezien die vaak uit wat gewonere merries of stammen gefokt zijn. Toch zijn we blij dat we van meerdere hengsten uit de H-jaargang interessante zonen hebben kunnen selecteren, zoals van Hardwell, High Shutterfly en Hermantico. Van die laatste hengst hebben we gezien dat zijn zonen maat hebben, goed kunnen bewegen en een wat wisselende manier van springen hadden vandaag.”

In totaal kregen negen hengsten groen licht vandaag, waaronder twee afstammend van de negenjarige Gullit HBC. “Van Gullit HBC hebben we gezien dat hij zijn goede reflexen en techniek doorgeeft aan zijn nakomelingen. Daarbij zijn de twee geselecteerde zonen ruim voldoende ontwikkeld en goed rijtypisch.” Morgen is de laatste reguliere dag van de eerste bezichtiging en op donderdag 10 december de nakeuring voor de springhengsten.

bron: KWPN