Romain Duguet's Quorida de Treho met sportief pensioen

Romain Duguet's Quorida de Treho met sportief pensioen
De Zwitserse springruiter Romain Duguet heeft gisteren aangekondigd zijn toppaard Quorida de Treho (Kannan x Tolbiac des Forets) met sportief pensioen te laten gaan. De inmiddels veertienjarige SF merrie kent een mooie staat van dienst met vijf jaar lang in de topsport te hebben meegedraaid.

De combinatie kende hun doorbraak in 2013 toen ze werden gekozen als onderdeel van het Zwitserse Team voor diverse vijfsterren wedstrijden. Zo wonnen ze de Grand Prix van Saut Hermès in 2015 en de CSIO5* in Sankt Gallen, werden ze twee keer gekroond tot winnaar van de Helsinki World Cup in 2015 en 2016 en waren een sterk onderdeel van het Nations Cup team. Mede dankzijk hun optreden werd er gewonnen in Lummen en Sankt Gallen in 2014 en 2015. Op de Europese Kampioenschappen in Aken die in 2015 werden verreden was de combinatie goed voor een bronzen medaille. Ook waren zij onderdeel van het Olympische Team in Rio.

Via zijn facebook vertelt de ruiter: "Vandaag is een speciale dag voor mijn team en mijzelf nu mijn vertrouwde partner Quorida de Treho met pensioen gaat. Met veel emotie gunnen we haar een nieuw leven, deze fantastische merrie heeft ons zo ontzettend veel mooie momenten bezorgd. Mede dankzij dit paard heb ik mijn dromen uit laten komen. 'Coco' is een van de beste paarden in de wereld en zal nog lang een impact hebben op mijn leven. Ze stond altijd in het middelpunt van de belangstelling in het team en heeft ons ontzettend veel gegeven".

"Nu mag ze gaan genieten van haar tweede leven. Dank je wel voor alles Coco".