Rannanka van St Anneke is voor 9.500 euro veilingtopper BWP online auction

Rannanka van St Anneke is voor 9.500 euro veilingtopper BWP online auction
Voor het eerst waagde het Belgisch Warmbloed Paard stamboek zich aan een online veiling. Dit om zijn fokkers een extra verkoopsplatform te bieden. In navolging van de noorderburen (KWPN). De online veiling werd in goede banen geleid door het team van Equinia.com.

In totaal werden er 47 veulens te koop aangeboden. Tot het laatste moment werd er grondig geboden op Rannanka Van St Anneke (Vannan x Kannan). Dit merrieveulen werd gefokt door Luc Aernouts uit Loenhout. Het merrieveulen stamt uit dezelfde moederstam van Vonka A (v. Darco) en Fonka (v. Querlybet Hero), beiden actief op een 1.50m niveau.

Het merrieveulen was de veilingtopper en werd afgeslagen op 9500 euro. Voor dit bedrag bleef ze in België.

In totaal bracht de veiling ruim 200.000 euro op wat zich vertaalt in een gemiddelde van  4.425 euro per veulen.

Ook Rio vd Donkhoeve (Kato T Z x Darco) haalde een hoog bedrag. Voor 9.000 euro werd het hengstveulen verkocht in eigen land. Rio vd Donkhoeve behoort tot BWP Prestatiemerriestam 61 – Ramona van de Gaver waaruit al verschillende goedgekeurde hengsten en internationale springpaarden zijn gekomen. De meest gekende zijn ongetwijfeld Utopia en Allegro vd Donkhoeve die beiden 1m60 liepen. Utopia werd gereden door Pieter Devos en Koen Vereecke.

Het derde meeste geld werd er geteld voor Rio d'Obolensky JS (Cornet Obolensky x BV Projects Edinburgh). Deze zoon van de wereldgekende Cornet Obolensky verhuist weldra richting Zweden.

Er werd voornamelijk vanuit België zelf geboden. Toch was er ook interesse vanuit Zweden, Nederland, Estonia en Frankrijk.

Klik hier voor de uitslagen