Qlassic Bois Margot naar Nederland

Qlassic Bois Margot naar Nederland
De hengstenkeuringscommissie springen heeft de Grand Prix-springhengsten Casallo Z en Qlassic Bois Margot voorgedragen voor erkenning. Het Algemeen Bestuur heeft deze voordracht inmiddels geformaliseerd.

Casallo Z
De vijftienjarige Casallo Z, een zoon van Grand Prix-hengst Casall ASK, heeft onder Piergiorgio Bucci bewezen op het allerhoogste niveau mee te kunnen doen. Met onder andere overwinningen in de Grand Prix van Estoril, Poznan, Hickstead, Outdoor Gelderland en Monte Carlo. Meerdere malen nam deze combinatie succesvol deel aan Nations Cup wedstrijden en wonnen zij met het Italiaanse team de Nations Cup in 2015. Katinka III tekent voor het moederschap van Casallo Z, zij is op haar beurt een dochter van Carthago. De hengst die onder Jos Lansink deel nam aan de Olympische Spelen van Atlanta en Sydney. Een halfzus van Katinka III, Calandra (v.Calido I), springt op 1.60m-niveau. Daarnaast komen uit deze moederlijn de internationale springpaarden Artist, Cheetano, Contino 58, Asgaard en M-Calido.
De genoomfokwaarde is 100 met een betrouwbaarheid van 44%. De hengst is 15 jaar en heeft een stokmaat van 1.67 m.

Qlassic Bois Margot
De Franse hengst Qlassic Bois Margot (v.L’Arc De Triomphe), was jarenlang het toppaard van de Franse topruiter Simon Delestre. Met Delestre in het zadel won de hengst onder andere een zilveren teammedaille op de Wereldruiterspelen in Caen en de Grand Prix van Bordeaux. Decibelle Du Roc is de moeder van Qlassic Bois Margot en de legendarische Galoubet A is haar vader. Naast Qlassic Bois Margot heeft zij, ook de bij het Selle Francais-gekeurde, Kodac du Roc (v.Elliot) gebracht en is zij een halfzus van het 1.60m-paard Horizon Du Roc (v.Tornado D’Hotot). Uit deze moederlijn komen onder andere ook de 1.60m-paarden Lavalette Leamax, Oreade Des Dames en Poker Des Dames. In 2017 is Qlassic Bois Margot-zoon Je Suis Equus Tame goedgekeurd voor de KWPN-dekdienst met 82 punten.
De genoomfokwaarde is 101 met een betrouwbaarheid van 34%. De hengst is 15 jaar en heeft een stokmaat van 1.74 m.