On and On MB aangewezen via hengstencompetitie

On and On MB aangewezen via hengstencompetitie

De hengstenkeuringscommissie kwam gister bijeen tijdens de Blom Hengstencompetitie om daar de vierjarige Baltic VDL-zoon On and On MB te beoordelen. Hij is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Al eerder nam On and On MB (Baltic VDL uit Koosje de Roblesse ster sport-spr van Harley VDL) van fokker Mirjam Bierings succesvol deel aan het hengstenkeuringstraject. Als driejarige werd hij aangewezen op de KWPN hengstenkeuring, maar deze status verliep -na drie verrichtingsonderzoeken- eind vorig jaar. Tijdens de KWPN Kampioenschappen in Exloo werd de bruine hengst opnieuw aangeboden aan de hengstenkeuringscommissie maar bleek hij op de tweede dag niet fit, waardoor de beoordeling niet afgerond kon worden. Gister op de Blom Hengstencompetitie sprong hij een foutloze ronde in de eerste omloop van de klasse L onder Jan Liebregts, en gaf de hengstenkeuringscommissie hem groen licht. On and On MB kan op 20 november aangeleverd worden voor het najaarsonderzoek in Ermelo voor het 21 dagen durende verrichtingsonderzoek.

Forever SFN
Zijn moeder Koosje de Roblesse springt op 1.40m-niveau en is een halfzus van de internationaal 1.55/1.60m-geklasseerde Forever SFN (v.Azteca VDL) waarmee Jeroen Dubbeldam presteerde en die zijn sportloopbaan nu succesvol voortzet onder Kelli Cruciotti Vanderveen. Grootmoeder Roblesse ten Eyckenen leverde daarnaast nog drie 1.40m-paarden en is op haar beurt een halfzus van het internationale springpaard Belvedere (v.Vancouver), waarmee Oliver Bishop aan Wereldbekerwedstrijden deelnam.



Bron: KWPN