Numero Uno was topvererver WK Lanaken

Numero Uno was topvererver WK Lanaken
Het WK Jonge Springpaarden in Lanaken zit er weer op. Vijf dagen lang prachtige sport met als slotstuk de finales van de vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden op zondag. De negen medailles gingen maar liefst naar acht verschillende stamboeken.

Met zes finalisten mag topvererver Numero Uno zich topleverancier van dit WK noemen. Drie van deze nakomelingen presteerden bij de zevenjarigen, die een serieus 1.45m-parcours voorgeschoteld kregen. De absolute crack was Flash, die de zilveren medaille in de wacht wist te slepen. Het fokproduct van Ad Roefs uit het Brabantse Son was tot een half jaar geleden nog deels in eigendom van Roefs. De ruiter van Flash, de Belg Pieter Devos, heeft grote verwachtingen van de reservekampioen.

In totaal namen er 128 paarden deel aan de finales, 46 bij de vijfjarigen, 40 bij de zesjarigen en 42 zevenjarigen.  Bij de zevenjarigen haalde het BWP de overwinning dankzij Koriano van Klapscheut (v. Lord Z). Ook Krapuul (v. Diamant de Semilly) vertegenwoordigde het Belgische stamboek in de top vijf. Flash (v. Numero Uno) vertegenwoordigde het KWPN met een tweede plaats terwijl ook nog het OS (Citizen Mess, v. Chacco-Blue) en het Zangersheide met Calgary Z (v. Calvaro Z) aanwezig waren in de top vijf.

Bij de vijf- en zesjarigen was de top vijf enorm gevariëerd. Daarbij waren het Iers Springpaard Stamboek, het KWPN, Selle Francais, DWB, OS, Holsteiner, Westfalen en Zangersheide vertegenwoordigd.