Nederlandse Zinius, Verdades en Albana Z sluiten jaar af als beste WBFSH paarden ter wereld

Nederlandse Zinius, Verdades en Albana Z sluiten jaar af als beste WBFSH paarden ter wereld
Afgelopen weekend heeft het WBFSH de beste spring, dressuur en eventing paarden van het afgelopen jaar gehuldigd. Dit op basis van de laatst gepubliceerde ranking. Het KWPN heeft het BWP dit jaar voorbij gestoken als beste springstamboek. En die positie houdt het vast.

Zowel bij de spring- als dressuurpaarden, levert het Nederlandse stamboek de nummers één. Het beste springpaard ter wereld is Harrie Smolders' 14-jarige Nabab de Reve-zoon, Zinius. Zinius werd gefokt door Mario en Mischa Everse uit Nederland. De ruin werd tot op het hoogste internationale niveau opgeleid door Doron Kuipers. Nadien nam Harrie Smolders de teugels over. Vorig jaar snelde de combinatie nog naar de Wereldbeker overwinning in Mechelen.

De 16-jarige Verdades werd gekroond als beste dressuurpaard. Het fokproduct van P. Crum stond vorige maand nog met LAura Graves aan kop van de FEI Dressage ranking. De Amerikaanse vormt al enkele jaren een duo met de ruin op het hoogste niveau.

De Zangersheide-ruin, Albana Z (Asca Z) werd uitgeroepen als beste eventingpaard. De Nederlandse ruin werd gefokt door AMCM van Bezouw en wordt succesvol uitgebracht door Philip Dutton.