Nederlandse bieder geeft 72.000 euro voor Mattias-zoon Mad Max bij KWPN

Nederlandse bieder geeft 72.000 euro voor Mattias-zoon Mad Max bij KWPN

Op de live veiling van donderdagmiddag was er veel animo, bijna alle hengsten zijn verkocht en de sfeer zat er goed in. De veilingtopper werd Mattias-zoon Mad Max, uit de moederlijn van meervoudig Grand Prix-winnaar Highway TN N.O.P. met 72.000 euro en ook alle aangewezen hengsten werden voor mooie prijzen verkocht.

Veilingmeester Frederik de Backer was dan ook zeer tevreden na afloop. “Ik ben met een positief gevoel de ring uitgestapt, en dan kom ik de mensen van de organisatie tegen die zelf glimlachen, dat is altijd goed. De duurste was een heel mooi biedduel, tussen twee bieders die het paard beide heel graag wilden. Maar dat is eigenlijk de minst belangrijke van de veiling. De duurste is altijd leuk, maar je moet ook naar de anderen hengsten kijken en daar denk ik dat we echt goed hebben gescoord. Er was animo, er was belangstelling."

85% verkocht

En dat goede gevoel is geheel terecht. Naast de veilingtopper Mad Max, die overigens uiteindelijk in handen viel van een Nederlandse koper, werd er 42.000 euro betaald voor de Chacco-Blue-zoon Reaction W van ’t Studutch. De aangewezen Reflex van de Watermolen (v.Mees van de Watermolen) werd verkocht voor 40.000 euro en voor twee hengsten viel de veilinghamer op 36.000 euro: de aangewezen Romantico RM (v.Grandorado TN) en Resoluut S.A. (v.Pegase van ’t Ruytershof). In totaal werd 85% verkocht van de hengsten en brachten deze ruim 26.000 euro op.


Bron: KWPN