Lenteroos van T 'Hooge, Kareda, en Ilanda Nationale Kampioenen

Lenteroos van T 'Hooge, Kareda, en Ilanda Nationale Kampioenen
De keuringsrubrieken op de Nationale Tuigpaardendag hadden sterke kopgroepen. Ilanda prolongeerde haar titel bij de keur/elitemerries maar concurrentie was er zeker.

De Koninginnerubriek is altijd de rubriek driejarige merries. Hierin ging de vosmerrie Kareda (Eebert x Gareda ster van Cizandro, fokker Sander Daniels uit Wageningen) van Sander Hoogenberg uit Wijnjewoude op kop gevolgd door eveneens een dochter van Eebert. Dat was Kalina (uit Charisma keur preferent van Waldemar, fokkers G. en G.J.H Hermanussen uit Beers van Wout Liezen uit Wanneperveen. Plaats drie was voor Kiandra (Dylano x Gevita ster van Cizandro) van f/g. M.L Seldenrijk uit Barneveld.

Keur/elite

De groep keur/elitemerries was een prachtige collectie tuigpaardmerries. Het was Ilanda (Eebert x Alanda ster van Manno, fokker J.P.C. Ermens uit Oploo) van Hennie van Manen uit Ede en Viggon van Beest uit Zoelen die hier de koppositie innam. De concurrentie kwam van Joy (Eebert x Zoline ster van Patijn, fokker J.K. Nagtegaal uit Hollum) van Johan Smink uit Steenbergen die tweede werd gevolgd door Jaantje (Cizandro x Tuillerey ster pref van Jonker, fokker J.C. van Arkel uit Herwijnen,) van Gebr. den Otter uit Bruchem

Eebert-dochters

Bij de tweejarigen was het ook Eebert die de kopplaatsen leverde. Op kop kwam Lenteroos van T’Hooge (Eebert x Henderose van T’Hooge , stb van Nando) van fokker/ger. G. Bonestroo uit Oosterwolde. Ladora (Ditisem x Wadora keur van Patijn), fokker A. Kimenai uit Dongen) van G. Kamphorst stond tweede voor de Eebert-dochter Leetida GK (uit Etida S  van fokker/ger. G. Koers uit Gees.