Lambada Shake AG eist VHO Trofee op!

Lambada Shake AG eist VHO Trofee op!

Aganix du Seigneur-zoon Lambada Shake AG schreef vanavond het slotnummer van de donderdag van de KWPN Stallion Show op zijn naam. Als laatste starter in de barrage, zette de hengst onder Pieter Keunen een snelle nulronde neer: goed voor de VHO Trofee.

Voor de winnende combinatie in de VHO Trofee werd vanavond niet alleen de trofee, maar ook 2500 euro en een Acaris Horse Protector camerasysteem beschikbaar gesteld. Zeven combinaties deden een gooi naar de titel, waarvan vijf zich selecteerden voor de barrage. Daar zette de nieuwe combinatie Frank Schuttert en La Costa ES (Mosito van het Hellehof uit Isolde ES elite pref sport-spr PROK van Cumano, fokker Egbert Schep uit Tull en ’t Waal) al een snelle nulronde neer, die nipt werd geklopt door Pieter Keunen en Lambada Shake AG (uit Grappa AG sport-spr van Spartacus, fokker Alex Gisbertz uit Beek). Ebba Danielsson maakte met Je Suis Equus Tame (Qlassic Bois Margot uit Tame Tame van Quaprice Z, fokker S.N.C. Brohier uit St Come du Mont) de top drie compleet.

Instelling
“Top, dit is heel mooi”, is Pieter na afloop enthousiast over de hengst van Jan van Meever, Joy Lammers en HX Breeding. “Dit verdient Lambada. En heel eerlijk, misschien verdien ik het zelf ook wel een keer! Ik heb al vaak goed meegedaan, maar nog nooit gewonnen. Het is fantastisch dat het nu lukte. Lambada’s instelling, temperament, kwaliteit en vermogen maken hem uniek. Ik denk dat hij alles heeft voor een top springpaard. Zijn go is wat een goed sportpaard nodig heeft.”


bron: KWPN/ F. © Equnews