Kyrelle Van 'T Krekelhof is de veilingtopper op de 'Woodland's International Sales'

In België is zonet de vijfde editie van de 'Woodland's International Sales afgelopen. Deze keer vond de veiling niet plaats op zijn vertrouwde locatie, maar werd het publiek uitgenodigd in het Azelhof te Koningshooikt. Er werd gestart met een voorstelling van alle paarden in de vroege avond, de paarden werden dan onder de man getoond over enkele sprongen. Rond 21u ging de veiling dan echt van start en kon het bieden beginnen.


De veilingtopper van de avond werd de zesjarige vosse ruin Kyrelle Van 'T Krekelhof (Ogano Sitte x Contact Van De Heffinck). Deze BWP'er was al veel besproken door zijn sterke prestaties bij de vijf- en zesjarige paarden. Hij is een zoon van Haciënda, waarmee Wilm Vermeir succesvol in 1.50m proeven start. Ook de Grootmoeder van Kyrelle, Capacity was succesvol op 3* en 4* niveau onder Dominique Hendrickx. De ruin was duidelijk heel geliefd bij het publiek en er werd meteen gestart met een openingsbod van 40.000 euro. Veilingmeester Frederik De Backer klopte uiteindelijk af op een totaalbedrag van 142.000 euro.


Naast deze vosse ruin werd er nog een paard verkocht boven de 100.000 euro. Dit was de vijfjarige merrie Gorgeous Lady (Heartbreaker x Lux). Deze bruine KWPN'er werd voor 125.000 euro verkocht naar Groot-Brittanië. De zevenjarige J'Adore Van De Meulenberg (Ogano Sitte x Lambada Van Berkenbroek) haalde de 100.000 net niet en ging onder de hamer voor 90.000 euro. Deze BWP-merrie werd vorig jaar door Niels Bruynseels uitgebracht op enkele CSI*YH-wedstrijden.


Het was dus duidelijk een succesvolle vijfde editie van de 'Woodland's International Sales'. Het recordbedrag van 165.000 euro werd dit jaar niet overschreden, maar het gemiddeld bedrag per paard lag dit jaar wel hoger. Gemiddeld werd er dit jaar 66.650 euro per paard uitgegeven. Dat is 10.000 euro meer dan vorig jaar. In totaal bracht de veiling 1.133.000 euro op.


Normaal gezien werden er vandaag achttien paarden geveild, maar de vijfjarige Kakao Du Plevau (Kashmir Van 'T Schuttershof x Larome) kwam tijdens de voorstelling ten val en werd niet meer voorgebracht tijdens de veiling.