Ermelo in teken van Gelders paard aanstaande zaterdag

Aanstaande zaterdag 31 oktober staat de jaarlijkse aanlegtest voor Gelderse paarden op het programma. Deze vindt plaats op het KWPN-centrum in Ermelo. Op deze dag vindt ook de eerste wedstrijd van de hengstencompetitie Gelders paard 2015/2016 plaats.

Voor de IBOP onder het zadel – die bestaat uit een dressuurproef en springproef, waarbij zowel onder het zadel als vrij wordt gesprongen – zijn vijf paarden aangemeld. Hiervan hebben er drie Rubus B als vader. De overige twee zijn nakomelingen van Koss en Vitens. De IBOP gaat om 9.30 uur van start.

Rond 12.30 uur komen Edmundo en vervolgens Floris BS in de ring voor hun eerste ronde van de hengstencompetitie Gelders paard 2015/2016. De tweede wedstrijd van de hengstencompetitie is op 21 november in Zevenaar. De finale wordt verreden tijdens de Centrale Hengstenkeuring op 6 februari 2016.

Na dit hengstenintermezzo wordt het programma vervolgd met de paarden die deelnemen aan de aangespannen IBOP. Het eerste onderdeel daarvan is een dressuurproef en daarna worden de paarden getest in een vaardigheidsproef. Vijf paarden maken hier hun opwachting, twee hiervan stammen af van Danser, één van Alexandro P, één van Loek en één van Sirius.

Bezoekers zijn van harte welkom om de verrichtingen van deze Gelderse paarden te komen bekijken.