KWPN-gefokte El Primero en Darry Lou in Amerika gehuldigd als paard van het jaar

KWPN-gefokte El Primero en Darry Lou in Amerika gehuldigd als paard van het jaar

West Palm Beach - Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de USEF, de Amerikaanse paardensportbond werden de KWPN-gefokte El Primero en Darry Lou gehuldigd als paard van het jaar. 

Darry Lou is gefokt door Roelof Bril en heeft Tangelo van de Zuuthoeve als vader en Venus, een dochter van Nabab de Reve en de beroemde merrie Burggravin, als moeder. Met Burggravin was Bril zelf internationaal succesvol. Beezie Madden was afgelopen seizoen uitermate succesvol met de opvallende voshengst. Zo won ze onder andere de met drie miljoen Canadese dollars gedoteerde Grote Prijs van Calgary.

El Primero (Numero Uno uit Zo-Special v.Indorado, fokker P. Goertz uit Reuver) was bij het KWPN goedgekeurd, maar de nu elfjarige donkerbruine werd in 2014 als hunter naar Amerika verkocht en gaat nu als ruin door het leven. Onder Victoria Colvin heeft El Primero het afgelopen jaar twee van de drie belangrijkste hunterwedstrijden van het jaar gewonnen en werd dan ook door het stemmende publiek verkozen als Nationaal Paard van het Jaar.

Coverboy Amateur Horse of the Year
Ook de op 1.45m presterende Coverboy (v.Veron) verdiende de USEF Horse of the Year titel, hij verdiende deze in de categorie 1.40/1.45m met een totaal van meer dan 23.000 punten. De door familie Meeuwes gefokte ruin is succesvol in Amerika onder zijn amazone Catharine Wachtell. Zo werd hij in de CSI2* Grand Prix tijdens de Global Champions Tour in Miami al tweede.


Bron: KWPN