KWPN erkent springhengsten Funky Fred Marienshof Z en Lord Fauntleroy

KWPN erkent springhengsten Funky Fred Marienshof Z en Lord Fauntleroy

De hengstenkeuringscommissie springen heeft de Grand Prix-hengst Funky Fred Marienshof Z en de internationale springhengst Lord Fauntleroy voorgedragen voor erkenning. Het Algemeen Bestuur heeft deze erkenningsaanvragen geformaliseerd.

Funky Fred Marienshof Z

De tienjarige Funky Fred Marienshof Z (Fantomas de Muze x Libero H) liet afgelopen maanden onder Lars Kersten zien helemaal tot zijn recht te komen op Grand Prix-niveau. Zo werd het duo derde in de wereldbekerwedstrijd op Jumping Amsterdam, knap vijfde in de Grote Prijs van Gotenburg en vervolgens vijfde in Den Bosch tijdens de Dutch Masters op 1.55m-niveau. Afgelopen weekend werden Kersten en Funky Fred vijfde op het NK springen in Deurne.

Afstamming

Vader Fantomas de Muze, zoon van de Grand Prix hengst Sandro Boy, sprong zelf op het hoogste niveau in de sport onder Karline de Brabander-Vereecke en Koen Vereecke. De moeder van Fantomas de Muze is de bekende merrie Cordula de Laubry (v.For Pleasure) die hoog staat op de merrieranking van Hippomundo. De moeder van Funky Fred Marienshof Z is de merrie Marien, die zelf 1.50 m sprong. Zij is een dochter van de preferente wereldbeker winnaar Libero H. Naast haar sportcarrière bracht Marien van Cicero Z het 1.60m springpaard Dundee v/h Marienshof en de internationale springpaarden Calorie v/h Marienshof (v.Clinton), Nabarien Marienshof (v.Nabab de Reve) en Be Marien v/h Marenshof (v.Bamako de Muze).

KWPN-eisen

Funky Fred Marienshof Z voldoet aan de door het KWPN gestelde röntgenologische eisen.  De exterieurbeoordeling levert geen bemerkingen op. Funky Fred Marienshof Z heeft een genoomfokwaarde van 99 (42% betrouwbaarheid), daarnaast is hij geen drager van WFFS.


bron: KWPN.nl