Knap bloed presenteert zich tijdens verrichtingsonderzoek NRPS

Knap bloed presenteert zich tijdens verrichtingsonderzoek NRPS

Op 31 augustus hebben de springhengsten en de ponyhengsten van het NRPS zich voor het eerst onder het zadel getoond aan de verrichtings- en hengstenkeuringscommissie. Aanwezig waren de springpaarden Daryus van het Poeleind, Chilli v.d. Woestenheide en Q-Obri JS; de allround ingeschreven ponyhengsten Isala's White Gold, Cocacola en Kanjer; en de dressuurponyhengsten Mochyndaear Dragonfly in Amber, Made in Holland ACB en Monaco WNE.

Op de startlijst stond ook Connawara v.d. Woestenheide van Danny Schaper, maar Danny en zijn dochter/ ruiter Britt moesten zich afmelden want zij deden met hun 5-jarige NRPS-hengst Bokito v.d. Woestenheide mee aan de finale van de Blom Cup, waar Britt zich met twee foutloze parcoursen voor had geplaatst. Jammer genoeg viel er in de finale één balkje, waardoor ze geen barrage mocht rijden met de hengst.

 

Een dag later kwamen dertien dressuurhengsten naar Lunteren voor hun eerste beoordeling door de verrichtingscommissie. In groepjes van twee of drie werden deze hengsten onder het zadel voorgesteld door, zoals gebruikelijk, de eigen ruiters.

Aanwezig waren deze keer Next Level, Willem Normandi, King Johnson, Fabrizio, Goliath, Maximus, Olivier, Topgun, Dream Up, Osborne, I-Star FH, The Onyx’s en Mercurius ACM.

 

Allemaal hebben deze hengsten hun kwaliteiten, maar in het algemeen verschilden ze op dit moment nogal in africhtingsniveau en ervaring. Sommige deden nog erg groen aan, andere deden (voor hun leeftijd) al tamelijk geroutineerd hun werk. Interessant hoe ze zich over een maand bij de tweede beoordeling (12-13 oktober) ontwikkeld zullen hebben.


bron: Persbericht