Kees van den Oetelaar koopt helft Lord Fauntleroy. "Zorgen voor spreiding in de fokkerij!"

Kees van den Oetelaar koopt helft Lord Fauntleroy. "Zorgen voor spreiding in de fokkerij!"

Kees van den Oetelaar breidt zijn hengstenbestand uit, dat meldt de redactie van nieuws.horse. Van den Oetelaar heeft de helft gekocht van de 15-jarige Lord Fauntleroy.

De hengst springt momenteel op een 1.55m niveau met Markus Brinkmann (GER). Eerder zat ook Marco Kutscher in het zadel van de zoon van Lord Pezi! De hengst is niet alleen in de sport succesvol, maar drukte ook reeds in de fokkerij zijn stempel met ruim 10% actief op een hoger internationaal niveau.

In een reactie aan nieuws.horse beschrijft hij de hengst als "Een beetje Highway-of Libero-paard. Ik had hem al veel langer in het vizier. Al als jong paard, op de Hannoveraner keuring.

Pikeur Lord Fauntleroy werd premiehengst in Hannover, deed een heel goede verrichtingstest in Verden en kwam toen in Holstein ter dekking te staan en later in Zuid-Duitsland. "Van de veulens die in Holstein geboren zijn, heb ik er een paar gehad als jonge paard, als jaarling en tweejarige, toen was ie al 7 of 8. Ik was er zo van onder de indruk, dat ik hem ben blijven volgen."

Van den Oetelaar legt via de aankoop de hengst deels vast voor de sport. "Zo blijven we een goede spreiding houden in de fokkerij!"

bron: Nieuws.horse- F. © 1Clickphoto