Judy Ann Melchior over Z-CSI4* Sentower Park: “Sport en fokkerij gaan hand in hand in ons DNA…”

Judy Ann Melchior over Z-CSI4* Sentower Park: “Sport en fokkerij gaan hand in hand in ons DNA…”

Wat krijg je als twee professionele organisaties de handen in elkaar slaan? Zonder meer een upgrade van de sport en nu ook de fokkerij! Van 15 tot en met 19 februari kleurt het Sentower Park Zangersheide blauw. Het derde weekend van februari organiseert Zangersheide haar hengstenkeuring in Sentower Park, gecombineerd met de presentatie van de Z-hengsten. En er is meer, veel meer.  We spraken met het team …

“We willen graag van de gelegenheid gebruik maken om, in samenwerking met het Sentower Park, een totaalevent op poten te zetten. Niet enkel zal onze hengstenkeuring afzakken naar het complex in Opglabbeek, maar ook de internationale springsport wordt er verwelkomd met een CSI4*-concours”, steken ze bij Zangersheide van wal. “Het wordt een feest van fokkerij en sport. Daarbij ligt het accent op de hengsten. Sportief wordt het programma ook aangepast met rubrieken voor jonge hengsten van 6 en 7 jaar en de ‘Zangersheide Sires of the World’. Daarnaast organiseren we ook de hengstenkeuring van Studbook Zangersheide mét een exclusieve hengstenveiling en onze jaarlijkse hengstenvoorstelling van Stoeterij Zangersheide”


Sport en Fokkerij nog meer laten samenvloeien


“Een groots opgezet indoorevent ontbrak nog in ons aanbod, naast de succesvolle outdoor wedstrijden”, licht Judy Ann Melchior toe. “Zowel de sport als de fokkerij zit in ons DNA. Met onder andere de Z-Tour en het WK voor jonge springpaarden, dat telkens onder onze vleugels valt, bleven we indoor op onze honger zitten. Om onze fokkers niet in de kou te laten staan (letterlijk en figuurlijk) wilden we daar graag nog een indoorevent aan toevoegen. Zo groeide het idee dat met deze internationale CSI4* realiteit wordt.”


“We zijn dan ook verheugd om deze plannen in februari tot leven te kunnen brengen in samenwerking met het team van het Sentower Park. Onze eigen accommodatie begint stilaan wat te klein te worden omdat jaar na jaar de opkomst groeit. Verder beoogden we om wat meer uitstraling te geven aan onze hengstenkeuring en zo kwamen we bij Laurens Meynaerts zijn complex terecht.”, gaat Melchior verder.