Judy Ann Melchior over Z-CSI4* Sentower Park: “Sport en fokkerij gaan hand in hand in ons DNA…”

Judy Ann Melchior over Z-CSI4* Sentower Park: “Sport en fokkerij gaan hand in hand in ons DNA…”

Wat krijg je als twee professionele organisaties de handen in elkaar slaan? Zonder meer een upgrade van de sport en nu ook de fokkerij! Van 15 tot en met 19 februari kleurt het Sentower Park Zangersheide blauw. Het derde weekend van februari organiseert Zangersheide haar hengstenkeuring in Sentower Park, gecombineerd met de presentatie van de Z-hengsten. En er is meer, veel meer.  We spraken met het team …

“We willen graag van de gelegenheid gebruik maken om, in samenwerking met het Sentower Park, een totaalevent op poten te zetten. Niet enkel zal onze hengstenkeuring afzakken naar het complex in Opglabbeek, maar ook de internationale springsport wordt er verwelkomd met een CSI4*-concours”, steken ze bij Zangersheide van wal. “Het wordt een feest van fokkerij en sport. Daarbij ligt het accent op de hengsten. Sportief wordt het programma ook aangepast met rubrieken voor jonge hengsten van 6 en 7 jaar en de ‘Zangersheide Sires of the World’. Daarnaast organiseren we ook de hengstenkeuring van Studbook Zangersheide mét een exclusieve hengstenveiling en onze jaarlijkse hengstenvoorstelling van Stoeterij Zangersheide”


Sport en Fokkerij nog meer laten samenvloeien


“Een groots opgezet indoorevent ontbrak nog in ons aanbod, naast de succesvolle outdoor wedstrijden”, licht Judy Ann Melchior toe. “Zowel de sport als de fokkerij zit in ons DNA. Met onder andere de Z-Tour en het WK voor jonge springpaarden, dat telkens onder onze vleugels valt, bleven we indoor op onze honger zitten. Om onze fokkers niet in de kou te laten staan (letterlijk en figuurlijk) wilden we daar graag nog een indoorevent aan toevoegen. Zo groeide het idee dat met deze internationale CSI4* realiteit wordt.”


“We zijn dan ook verheugd om deze plannen in februari tot leven te kunnen brengen in samenwerking met het team van het Sentower Park. Onze eigen accommodatie begint stilaan wat te klein te worden omdat jaar na jaar de opkomst groeit. Verder beoogden we om wat meer uitstraling te geven aan onze hengstenkeuring en zo kwamen we bij Laurens Meynaerts zijn complex terecht.”, gaat Melchior verder.


“Met het dekseizoen voor de deur is het nu een belangrijk moment om de hengsten te kunnen promoten en hoe kan dat beter dan via een groots evenement waar de hengsten centraal komen te staan. Door ze zowel onder de man als in de keuring aan bod te laten komen kunnen de hengsten zich van al hun beste kanten laten zien en al hun kwaliteiten uitlichten. Al dat gecombineerd met een veiling lijkt ons een succesformule”, besluit Melchior. “Een totaalconcept waarbij de hengsten een prominente plaats krijgen tussen de internationale rubrieken is waar we zullen naar streven


Programma

 

Woensdag 15 februari

·       CSI1* 1m15,1m25

·       CSI4* 1M40

 

Donderdag 16 februari

·       CSI1* 1m15, 1m30

·       CSI4* 1m40 , 1m50 LR

·       Zangersheide Hengsten presentatie

·       Zangersheide Hengstenkeuring (presentatie aan de hand)

 

Vrijdag 17 februari

·       CSI4* 1m40, 1m50, 1m45 Sires of the World

·       CSN 6- en 7-jarige goedgekeurde hengsten

·       Zangersheide Hengstenkeuring (vrijspringen)

 

Zaterdag 18 februari

·       CSI1* 1m20, 1m30

·       CSI4* 1m35, 1m50 LR

·       Zangersheide Hengstenkeuring (vrijspringen)

·       Zangersheide Hengstenveiling

 

Zondag 19 februari

·       CSI1* 1m35 Grand Prix

·       CSI4* 1m40, 1m55 Grand Prix