Jerome Guery en Alicante winnen de Sires of the World

Jerome Guery en Alicante winnen de Sires of the World

Gisteren wonnen Jerome Guery en de Holsteiner hengst Alicante (v. Casall Ask) de warm up van de Sires of the World in Zangersheide. Toen stonden de hindernissen gebouwd op een hoogte van 1m40.


Vandaag had parcoursbouwer Eugene Mathy een pittig 1m50 parcours gebouwd. Van de 62 starters wisten er elf combinaties zich te plaatsen voor de barrage.


Daarin zagen we zowel Jerome Guery als James Billington met twee troefen terug komen.


jerome_guery_alicante_0


Guery nam al vroeg de leiding met zijn nieuwste aanwinst, de 10-jarige BWP'er Garfield de Tiji des Templiers (v. Quasimodo Z) en dat in een tijd van 38:51 seconden.
Maar even laten verloren zij hun leiderspositie aan een ander nieuw duo, de Zwitser Arthur da Silva en de 8-jarige BWP'er Inonstop van 't Voorhof (v. Nonstop). Met het voormalige paard van Patrik Spits ging da Silva door de finish in een tijd van 37:94 seconden. Da Silva, die gevestigd is in Bree, had voor deze Sires of the World nog maar twee wedstrijden gesprongen met de Nonstop-zoon.


Maar met Jerome Guery heb je nooit gedaan! Als voorlaatste starter ging hij snel door de wendingen met de 11-jarige Holsteiner hengst Alicante. Een tijd van 37:57 seconden leverde hen de overwinning in deze Sires of the World op.
"Ik had mijn zinnen gezet op deze rubriek. Het was belangrijk om hier te kunnen winnen. De Belgische fokkers hebben nog niet echt de kans gehad om Alicante in eigen land aan het werk te zien en deze wedstrijd was daarom ideaal. Ik ben helemaal gek van dit paard, zowel als sportpaard en als dekhengst. Dit jaar heb ik al mijn eigen merries gedekt van hem. De volgende wedstrijd voor Alicante wordt de Grote Prijs van Barcelona volgende week." aldus Guery.


jerome_guery_garfield


Met de 10-jarige Garlic v. Kapelhof (v; Tauber van het Kapelhof) kregen we nog een BWP'er vooraan. Zijn ruiter Ramzy Al Duhami loodste hem naar de vierde plaats.
Christian Ahlmann en Carabis Z (v. Caritano) eindigden op de vijfde plaats.


Nadien volgde een rijtje met Belgische ruiters. Nicola Philippaerts en Chilli Willi, net als Alicante een zoon van Casall Ask, zagen we terug op de zesde plaats. Niels Bruynseels en Cantario (v. Casiro I) werden zevende voor Michael Vreys (Heidelberg van het Lindenhof) en Damien Haelterman (Hooligan de Laubry).


Klik hier voor de uitslag.


arthur_da_silva_inonstop