Jan Tops en C.T. Klaver leveren één van best verdienende springpaarden

Jan Tops en C.T. Klaver leveren één van best verdienende springpaarden
Gisteren maakten we bekend welke springpaarden het meest in het laatje brachten in November. Vandaag kijken we even naar welke fokkers heel tevreden mogen terugblikken naar hun fokproducten. Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve x Omar) was het tweede best verdienende paard in November. Fokker Jozef Houtmeyers kan zo fier terugblikken op de verdiensten van zijn fokproduct. Met een totaal van 259.060 Euro brengt dat Houtmeyers op de derde plaats van de Hippomundo Fokkersranking.

De eerste en tweede plaats kleurt volledig Duits. Met een totaal van 149 paarden in de internationale sport de afgelopen maand ziet het Duitse Gestüt Lewitz dat zijn fokproducten het meest opbrachten in groep, thans gemiddeld slechts 3.467 euro, een groot verschil tav oa. Eldorado.

Grootste verdiener van de stoeterij zijn nakomelingen is Balou du Reventon (Cornet Obolensky x Continue). De hengst sprong met de Russische Ljubov Kochetova onlangs naar de GP-winst tijdens de CSI4* in Wellington. In totaal sprongen de 149 fokproducten van de stoeterij 516.558 euro bij elkaar. Wilfried Thomann volgt op de tweede plaats. De Duitser fokte de 17-jarige Casall ASK (v. Caretino), het best verdienend springpaard van de afgelopen maand november.

Nederlander, Jan Tops had twee paarden die zich in de prijzen sprongen in november. VDL Groep Quatro (v. Quaprice Z) en Australia Z (v. Air Jordan Z) sprongen beiden 209.734 euro samen. Ook C.T. Klaver's fokproducten sprongen heel wat bijeen. Taloubet Z (v. Galoubet A) spant de kroon. In totaal brachten 5 fokproducten samen 161.609 euro op aan winstsommen. Naast Taloubet Z zorgde Big Star (v. Quick Star) daarbij voor de nodige euro's.