Jaap en Herma Muilwijk: Jazz-fans van het eerste uur

Jaap en Herma Muilwijk: Jazz-fans van het eerste uur

De veulenfotowinactie is 31 juli aan een einde gekomen, maar de laatste winnaars van deze actie lichten wij graag deze week nog uit! Jaap en Herma Muilwijk fokken al jaren meerdere veulens en deze keer een veulen dat zijn naam eer aan doet. Dit hengstveulen is namelijk een Jazz-nakomeling uit een tuigpaardmoeder, genaamd Outsider!

Hoe zijn jullie tot de hengstenkeuze Jazz gekomen voor deze tuigpaardmerrie? “Wij zijn Jazz-fans van het eerste uur en hebben deze hengst eerder dan ook al zeven keer gebruikt op verschillende merries met succesvolle resultaten. De keuze voor de hengst Jazz brengt de familie Muilwijk eerder onder andere Passionelle (Jazz uit Imagine pref prest van Fantast), die met de Amerikaanse Lisa Wilcox Prix St George liep en Dutchman (Jazz uit Imagine pref prest van Fantast), die momenteel met de Ierse Alex Baker uit komt in de U25. Daarnaast is er ook Valentino (Jazz uit Imagine pref prest van Fantast)die onder Marcel Timmermans start in het ZZ-Zwaar."

De moeder van Outsider is de stermerrie Beauvilina (Sander uit Javilina voorl. keur, preferent van Cinovo), eveneens gefokt door de familie Muilwijk. “De eerste nakomeling van Beauvilina is de KWPN-erkende Gelderse hengst Atze, die op zevenjarige leeftijd al Grand-Prix startte. Atze heeft veel balans en kan gemakkelijk sluiten in het werk. De balans geeft Beauvilina aan al haar nakomelingen mee. Wij hoopten met Jazz een iets luxer veulen te fokken met een chique hoofd en niet teveel wit. Jazz heeft zeker bloed en kwaliteit toegevoegd, Outsider is een showbink met veel front en veel balans!

Meer lezen? KWPN.NL