Helft van de spring hengsten door na eerste dag bezichtigingen

Helft van de spring hengsten door na eerste  dag bezichtigingen
Precies de helft van de 50 aangeboden hengsten kreeg vandaag groen licht van de hengstenkeuringscommissie tijdens de eerste bezichtiging. Zirocco Blue VDL kreeg zes zonen door naar Den Bosch, Zambesi en Arezzo VDL vijf respectievelijk vier.

Het bloed van Zirocco Blue VDL, Zambesi en Arezzo VDL zal goed vertegenwoordigd zijn tijdens de tweede bezichtiging in Den Bosch, en ook Action Breaker (3) en Nabab de Rêve (2) kregen meerdere goed springende zonen geselecteerd. Het was een productieve dag en de hengsten lieten zich over het algemeen goed beoordelen. Commissievoorzitter Cor Loeffen: “Het was absoluut een goede dag vandaag. Het gemiddelde niveau was hoog en bij het vrij springen hebben we een aantal uitschieters in de baan gehad. Van een hengst als Zambesi hoop je dat hij zijn vlugge reflexen vererft en getuige de hengsten die we vandaag hebben gezien, doet hij dat ook zeker. Van hem hebben we vijf zonen kunnen selecteren, die we graag terugzien in Den Bosch. Verder was het natuurlijk de dag van Zirocco Blue VDL. We hebben van hem zes zonen aangewezen voor de volgende ronde en het valt op dat de nakomelingen van Zirocco over veel maat beschikken, veel inzet bij het springen tonen en met afdruk en vermogen springen.” Ook Zirocco Blue VDL’s stalgenoot Arezzo VDL maakte een goede indruk, alle vier aangeboden zonen gaan een ronde verder. “De Arezzo’s vielen op met hun krachtige galop, techniek en goede reflexen. Eigenschappen waar de hengst zelf ook mee uitblinkt.”

De dag begon goed en met name de laatste drie groepen kenden veel kwaliteit. “Het was een lange dag maar de mensen die om vijf uur naar huis zijn gegaan, hebben wel echt goed springende hengsten gemist. Tot en met de laatste groep hebben we kwaliteitsvolle hengsten gezien en dat doet ons met genoegen uitkijken naar Den Bosch, met natuurlijk nog twee reguliere keuringsdagen te gaan deze week. We hopen deze lijn voort te kunnen zetten!”, aldus Loeffen.

Uitslagen per dag in de agenda