Haras Des Princes haalt Action-Breaker naar Frankrijk

Haras Des Princes haalt Action-Breaker naar Frankrijk
Het internationale BWP-springpaard Action-Breaker heeft in 2017 een nieuw dekstation gevonden. De dekhengst die onder Sergio Alvarez Moya vele successen boekte verhuist naar Haras des Princes vlakbij Calais. Volgens de website van de stoeterij een unieke kans voor de fokkers in Frankrijk.

De zeventienjarige zoon van Heartbreaker ging eind 2015 met wedstrijdpensioen na een succesvolle carrière. Samen met de Spaanse ruiter sprong de bruine hengst onderandere naar een derde prijs in de Grote Prijs van Aken 2010 en was er een twee plaats in GTC-etappe van Cannes in 2011. De combinaties was tevens een vaste waarde in het Spaanse landenteam.

Naast goedgekeurd bij zijn eigen stamboek het BWP is de hengst ook toegelaten bij het KWPN en Selle Français. Ondertussen heeft Action-Breaker zijn stempel al op de fokkerij gedrukt als vader van goedgekeurde zonen zoals Gentleman ST, Hopefull E.B. (v. Corrado I), Action Blue en Ice Breaker E.B. De meest bekende nakomeling is Fixdesign Funke van ’t Heike die onder Christian Ahlmann op Grand Prix niveau loopt.

Action-Breaker is de volle broer van Quasimodo van de Molendreef. Deze bekende hengst brang ondermeet toppaard Hello Sanctos van Scott Brash voort.