Grandorado TN en Carrera VDL topleveranciers springmerries en -veulens

Grandorado TN en Carrera VDL topleveranciers springmerries en -veulens

De hengsten Grandorado TN en Carrera VDL zijn de topleveranciers tijdens de komende Nationale Merrie- en Veulenkeuring. Op vrijdag 11 augustus zien we tijdens de fokkerijdag van de KWPN Kampioenschappen de beste merries en veulens van het land. Daar is Grandorado TN goed voor de meeste driejarige merries, Carrera VDL levert de meeste springveulens.

Grandorado TN, zelf onder Willem Greve zeer succesvol op het hoogste niveau, brengt vijf driejarige springmerries in tijdens de Nationale Merriekeuring. Zijn vader Eldorado van de Zeshoek levert die dag drie springmerries. De KWPN-erkende Hardrock Z is goed voor vier driejarige merries.

VDL-hengsten
Bij de springveulens zien we dat de KWPN-erkende Carrera VDL vier springveulens toont op de Nationale Veulenkeuring. Daarna volgt Baltic VDL, deze preferente hengst is goed voor drie springgefokte veulens.

Bezoek de KWPN Kampioenschappen
Sport en fokkerij komen in optima forma samen tijdens de KWPN Kampioenschappen. Het evenement dat in Ermelo plaatsvindt is jaarlijks een hoogtepunt voor vele fokkers en liefhebbers van Nederlandse sportpaarden. Het programma begint dit jaar op donderdag 10 augustus met de halve finales van de Pavo Cup. De daaropvolgende vrijdag is traditiegetrouw de fokkerijdag met onder meer de bekendmaking van de Fokkers van het Jaar en de finales van de Nationale Merrie- en Veulenkeuring. Zaterdag 12 augustus zijn in Ermelo de Pavo Cup-finales en in Lunteren de Nationale Tuigpaardendag. 


bron: KWPN.nl