Goede eerste dag voor KWPN bezichtiging

Goede eerste dag voor KWPN bezichtiging
De eerste bezichtiging voor dressuurhengsten heeft vandaag 19 uitnodigingen voor de hengstenkeuring in ’s Hertogenbosch opgeleverd. De WK-hengst Johnson deed met vier geselecteerde zonen de beste zaken en ook zijn preferente vader Jazz (3) en topvererver Negro (3) zullen weer goed worden vertegenwoordigd.

De hengstenkeuringscommissie bestaande uit voorzitter Wim Ernes, Marian Dorresteijn en Reijer van Woudenbergh kijkt met een tevreden gevoel terug op deze eerste dag. “We hebben een gemiddeld goede groep hengsten kunnen aanwijzen voor de tweede bezichtiging. Het zijn interessante hengsten met variatie in de bloedvoering. Echte uitschieters ontbraken maar het lijkt een stel hengsten te zijn waarmee we met vertrouwen gaan verder selecteren in Den Bosch”, licht Wim Ernes toe. Van de Grand Prix-hengst Johnson zijn vier aansprekende zonen geselecteerd, die opvielen met een sterke bewegingsvorm. Stempelhengst Jazz deed ook weer van zich spreken en kreeg drie beloftevolle zonen doorverwezen. Dat geldt eveneens voor de preferente topvererver Negro, waarvan drie goed bewegende zonen zijn geselecteerd. Van de Trakehner Gribaldi-zoon Easy Game zijn twee zonen door. “Van Easy Game hebben we in Westfalen en Hannover ook al goede nakomelingen op de keuring gezien, dus het is fijn dat we hier vandaag ook twee hebben kunnen meenemen. Daarnaast zijn we bijvoorbeeld verheugd met een zoon van Romanov in onze selectie, en zijn er zonen van diverse andere buitenlandse hengsten geselecteerd voor de volgende ronde.”

Vanmorgen begon het op het straatje al goed. “Net als ieder ander jaar waren er weer een aantal hengsten waarbij we teveel aanmerkingen hadden op het fundament, maar we hebben wel het gevoel dat het vooruit gaat. Het is pas de eerste dag van deze nieuwe selectieronde dus we mogen natuurlijk niet te vroeg juichen. Hopelijk houden we deze lijn vast want we hechten veel waarde aan correct fundament”, aldus Ernes.

De eerste bezichtiging is via de livestream te volgen via kwpn.tv.

Bekijk hier een overzicht van de tweede bezichtigingshengsten van vandaag.