For Romance veulen winnaar eerste Nederlandse AES veulenkeuring

For Romance veulen winnaar eerste Nederlandse AES veulenkeuring
Op zaterdag 25 augustus werd op het mooie complex De Molenheide in Schijndel de allereerste veulenkeuring van het Anglo-European Studbook in Nederland gehouden. Winnaar van de 51 veulens die individueel in de baan kwamen werd Hein van Erp met het For Romance-veulen Willem Normandi, een zoon van de Ferro X Rubinstein-merrie Zarludine. Hij mocht een cheque van € 500,- in ontvangst nemen.

Voor deze allereerste keuring had het AES twee ervaren juryleden uit Engeland laten komen. Carron Nicol heeft heel veel paarden omgezet in de handel en is op heel veel concoursen te vinden, Lucy Simpson is van het AES UK. Mede-jurylid was Kees van den Oetelaar. Zij beoordeelden de veulens op exterieur en gangen nadat ze elk veulen lineair gescoord hadden. AES-directeur Joris van den Oetelaar: “De vijf hoogstgeplaatste veulens kregen de uitslag in de prijsuitreiking. Alle andere deelnemers kunnen via de AES-site vanaf morgen hun scoreformulier downloaden als pdf. Het mooie was dat alle deelnemers bleven tot het einde, dat was mooi. En er was veel publieke belangstelling voor de keuring. Over de eerste keer mogen we heel tevreden zijn met al dat publiek. Plus dat de keuring zelf heel vlot verlopen is.”

De uitslag:

1. Willem Romandi, hengstveulen For Romance X Ferro X Rubinstein, f/e Hein van Erp, Sint-Oedenrode
2. Vaticoano, hengstveulen Verdi X Stakkato X Cassini, f/e Huub van den Oever, Nijnsel
3. Nomana Samoa, merrieveulen Flynn X Pacific X Legaat, f/e Cynthia van Dekken, Veghel
4. Vorselina, merrieveulen Vangelis S X Rustique X Concorde, f/e A. Vorselen, Ittervoort
5. Henk, hengstveulen Hermantico X Ciacomo X Cambridge, f/e H. Bozelie, Schijndel

[caption id="attachment_169455" align="alignnone" width="1200"] De nr. 5 Hermantico X Ciacomo erd gepresenteerd door Dennis Swennen van de European Sport Horse Auction. Links de juryleden Lucy Simpson en Carron Nicol[/caption]