For Pleasure, Diamant de Semilly en Hiram Chambertin beste springhengsten in 2016

For Pleasure, Diamant de Semilly en Hiram Chambertin beste springhengsten in 2016
Het afgelopen jaar was For Pleasure zonder twijfel de beste hengst bij de springpaarden, althans volgens de Hippomundo ranking die zich baseert op de inkomsten van de nakomelingen. De 30-jarige Furioso II-zoon heeft nakomelingen in de sport zoals Epleaser van 't Heike, Hello Forever, Fit For Fun, For Joy van 't Zorgvliet en Flora de Mariposa. Ook de nu reeds op pensioen Ornellaia's resultaat telt nog. In totaal sprongen For Pleasure's nakomelingen  2.816.468 euro bij elkaar.

De hengst heeft echter niet de meeste nakomelingen in de sport. Het resultaat is gebaseerd op 155 paarden of dus 18.171 euro per paard.

Gebaseerd op het aantal nakomeling is het Diamant de Semilly die als tophengst kan aanschouwd worden. De Le Tot de Semilly-zoon heeft maar liefst 495 nakomelingen in de springsport. Allen samen goed voor 2.605.680 euro in winstsommen.

Marcus Ehning's Pret a Tout's vader Hiram Chambertin heeft slechts één andere nakomeling in de sport. Beide paarden sprongen samen 532.453 euro bij elkaar in winstsommen. Dit levert een gemiddelde van 266.226 euro /paard op, waardoor Hiram Chambertin (v. Royal Feu) zo aan de top komt te staan van de ranking der winstsommen per paard.