Dominator 2000 Z en Cicero Z leveren winnende veulens tijdens Z-Festival in Duitsland

Dominator 2000 Z en Cicero Z  leveren winnende veulens tijdens Z-Festival in Duitsland
Op het allereerste Duits Z-Festival in Marl leverden Dominator 2000 Z en Cicero Z de winnende veulens. Ze drukten echt hun stempel met ieder ook nog de winnaar van het brons en enkele andere finalisten. Het Z-Festival in Marl is een succes over de ganse lijn gebleken. Met tachtig veulens en even veel tevreden fokkers werd het een volwaardig evenement.

De winnaar bij de merrie Daggy Delux Z (Dominator 2000 Z x Argentinus) is gefokt door Birgit Wiese. De nummer twee Coachella Easy Z (Comme Il Faut x Lord Pezi) van Guido Sperveslage moet wat toegeven op de bewegingen, maar had er natuurlijk ook een geslaagde dag op zitten. Brons ging naar Dolce Vita Z (Dominator Z x Chacco-Blue), een gitzwart bewegingswonder dat even goed een dochter van Totilas had kunnen wezen.

Bij de hengsten ging de eindzege naar een jong veulen met enorme klasse. Zijn naam Charming Boy Z (Cicero Z x Cornet Obolensky) heeft hij niet gestolen. Josef Stucker en zijn vrouw fokten dit veulen uit een Nederlandse merrie. Codex One werd tweede met het schimmelveulen Codex Diaz Z, ook uit een Cornet-moeder en geboren bij Hannes Brüning. Cicero Z leverde hier zowel goud als brons met op drie Cappu-Chino Z (Cicero Z x Diamant de Semilly) van Rolf Hollenbeck, die ook bij de merries de nummer drie bijhad.