Cornet Obolensky-dochter Kayana M beste in Bears

Cornet Obolensky-dochter Kayana M beste in Bears
Sinds enkele jaren organiseert regio Friesland in het najaar een kleine stamboekkeuring bij de VDL Stud in Bears. Daar werden gister zeven van de negen merries ster verklaard.

Zes spring- en drie dressuurmerries kwamen naar de late stamboekkeuring in Bears. “We organiseren in Friesland al enkele jaren een stamboekkeuring in het najaar, voor alle merries die eerder in het seizoen er nog niet klaar of niet fit waren. Dit jaar hebben we negen merries beoordeeld, waarvan er zeven het sterpredicaat verdienden. Een mooie score”, vertelt inspecteur Bart Henstra.

Met een bovenbalk van 75/80 deed de goed ontwikkelde merrie Kayana M (Cornet Obolensky (foto) uit Bayana M d-oc van Voltaire) van fokkers G.H. Morsink en J. Morsink uit Wierden de beste zaken. “Deze merrie staat goed in het rechthoeksmodel, heeft een goed lichaam en veel balans in galop. Bij het springen viel met name haar grote mate van atletisch vermogen op. Ze kan op de sprong goed naar voren door rekken en springt met een goed lichaamsgebruik. Voor het vermogen konden we haar 85 punten geven. Ze deed alles met opvallend veel gemak.” De zevenjarige Gerina (Indoctro uit Zorina VDL ster van Chin Chin, fokker M. van Deurzen uit De Rips) van de VDL Stud had al het sportpredicaat op zak, en verdiende met 70 punten voor exterieur het sterpredicaat. “Dit is een royaal ontwikkelde merrie met veel schoft-/schouderpartij, die goed in het rechthoeksmodel staat.”

Meer info