Conflict Siegerhengst Kaiser Milton zet zich voort

Conflict Siegerhengst Kaiser Milton zet zich voort
De strijd om de Trakehner kampioenshengst Kaiser Milton (v. Millenium) sleept voort.  Gisteren kwam het conflict tussen koper Burkhard Wahler en het Trakehner Verbband, die verkoper Jan Piet Dalsem vertegenwoordigd, voor de rechtbank in Kiel. Hoewel een minnelijke schikking werd beoogd draaide het uit op een verder conflict.

Burkhard Wahler heeft tot op heden Jan Pieter Dalsem nog niet betaald. Volgens Wahler was de Trakehner kampioen bij aankomst niet alleen kreupel, maar heeft hij ook ernstige hartkwalen. Waarschijnlijk zal de rechtbank een onafhankelijke expert aanstellen om de beschuldigingen van Wahler aan te tonen.

In 2015 werd de hengst geveild voor 15.000 euro op de Prinsjesdag veiling. Ongeveer twee jaar later werd de hengst door Jan Pieter Dalsem voor de Trakehner keuring gebracht en gekroond tot kampioen.  Op de veiling in Münster sloeg de hengst af voor 320.000 euro. Wanneer de hengst werd afgeleverd beweerde Wahler, de koper, dat deze kreupel was en zo startte een langdurig conflict.