CK Noord-Holland: Supérieur doet naam eer aan

CK Noord-Holland: Supérieur doet naam eer aan

Hij kwam zag en overwon. De Vainqueur-zoon Supérieur overtuigde rondje na rondje en kon daarmee de titel bij de dressuurveulens veiligstellen.

Vier veulens mochten terugkomen voor de finale. Na het overkampen koos de jury voor de Vainqueur-zoon Supérieur als kampioen. Marcel Beukers: “Een goed ontwikkeld hoogbenig veulen met veel ras en uitstraling. Hij staat goed in het rechthoeksmodel en heeft veel front. De schoft is lang en loopt mooi door in de rug. Hij stapt goed en in draf heeft hij veel techniek, kan goed schakelen en toont een mooi voorbeengebruik. De galop heeft veel ruimte en souplesse en is goed bergop.”


Altijd lopen


Een mooi resultaat voor eigenaar Jacco Duivenvoorde en zijn dochter Silvia. “We kochten de moeder Just for Your Eyes van Gerard Koks uit Warmenhuizen. Wij zochten een nieuwe fokmerrie en hoorden dat hij bij de Debbehoeve iets wilde inkrimpen. We gingen kijken en waren direct verkocht, dit was de merrie die we zochten.” Just for Your Eyes is een dochter van Sorento uit de lijn van de KWPN-hengst Ferdinand, maar ook diverse springpaarden zoals het 1,55 Grand Prix-paard Viando. ”Ze was al drachtig van Vainqueur. Vanaf het moment dat Supérieur op de wereld kwam wisten we dat hij iets speciaals was. Ook thuis blijft hij altijd lopen. We kwamen hier voor de sjerp, onze eerste, en dat is nu gelukt. Daar zijn we echt heel blij mee!”


Reservekampioen


Reservekampioen werd So Nice, een door Margot Kostelijk uit Weteringbrug gefokte zoon van So Perfect (uit Emmy Lotte elite IBOP-dr D-OC van Ziësto). Deze lijn gaat al ver terug met Grand Prix-paarden als Biraldo en Blof. So Nice werd half juni pas geboren. “Een nog jong maar goed ontwikkeld veulen. Hij heeft een aansprekend front maar de hals zou nog iets meer bespiering mogen hebben. De bovenlijn is goed aangesloten met een lange schoft. Vooral in de eerste ronde maakte hij veel houding in beweging. De stap is goed, de draf bergop met veel veer en in galop heeft hij veel afdruk en souplesse.
Deze beide veulens werden ook uitgenodigd voor de NVK.


Meejureren


Tijdens de keuring kon het publiek ook digitaal meejureren. Dit werd door diverse omstanders fanatiek gedaan, ook omdat er mooie prijzen waren voor de winnaars. Deze werden gewonnen door John Schuit en Daan Staller.


bron: KWPN.nl