Cabo Frio DV Z wint eerste editie Jumpers of the Future

Cabo Frio DV Z wint eerste editie Jumpers of the Future
Gisteren werd de eerste editie van Jumpers of the Future georganiseerd in Manege 't Vierspan in Oirschot. In totaal kwamen 21 vierjarige springpaarden aan de start. De Zangersheide-hengst Cabo Frio DV Z (v. Cavalo Z) werd de overtuigende winnaar. jurylid van dienst was de in-België- wonende top handelaar, Tal Milstein.




Tal Milstein is enthousiast over de Cavalo Z-zoon en vertelt verder: “Hij is heel goed te rijden en geeft de ruiter ook nog eens een heel goed gevoel op de sprong.” De handelaar en hengstenhouder die in België de stallen heeft, beoordeelde de jonge paarden en reed de beste drie. De paarden sprongen een kruisje en stijltje uit draf en vervolgens een lijntje vanuit draf met een drafbalk, kruisje, op een galopsprong een stijltje en op drie galopsprongen een oxer.

Onder Leon Kuijpers sprong Cabo Frio DV Z naar een 8 voor techniek, afdruk en vermogen en een 9 voor de rijdbaarheid en aanleg. De hengst werd afgelopen jaar goedgekeurd bij Zangersheide en kwam via de Z Online Auction in Nederlandse handen.

De tweede plaats was voor de KWPN-merrie Jemiralda Newpeat van Mitchel Sonneveld. Deze nakomeling van Emerald van ’t Ruytershof scoorde een 9 voor haar afdruk en kreeg 8-en voor techniek, vermogen en rijdbaarheid. Milstein: “Een heel fijn paard met potentie. Nog wat groen, maar met een super instelling.”

De derde plaats werd ingenomen door de Tornesch-dochter, Jimmy Choo Classic. “Een paard met veel bloed en go, dat zie je nu nog een beetje terug in de rijdbaarheid. Maar zeker een paard met veel aanleg voor de springsport”, volgens Tal Milstein.