Big Star zorgt voor de veilingtopper op de Z- Auction

Big Star zorgt voor de veilingtopper op de Z- Auction
Zonet heeft Studbook Zangersheide zijn online veiling afgesloten. Ze boden 33 veulens aan met zeer interessante bloedvoering.

Zo bood een Franse eigenaar op het merrieveulen Chunhua De Barcenal Z. Dit knappe schimmelveulen heeft alleen top springbloed door haar aderen stromen. Cornet Obolensky x Cassini I. Kan het nog beter. Haar volle broer is de gekeurde hengst Crackerjack de Barcenal Z. Ze werd verkocht voor 13000 euro.

Cornet Obolensky scoorde nog beter. In combinatie met Darco werd Castella V Sulzhof Z verkocht naar Duitsland voor het fraaie bedrag van 20000 euro. De moeder van dit veulen Winona van Paemel liep succesvol op 1.50m niveau.

Delano van 't Merelsnest. Dit hengstveulen is perfect gefokt. De familie Van Bundert fokt al jaren en fokt ook al jaren echte springpaarden. Een geslaagde cocktail is zeker Diamant de Semilly x Lord Z. Deze Lord Z dochter is de zus van de zwarte topper van Jur Vrieling op 1.60m niveau namelijk Glasgow van't Merelsnest. Een Zwitsers eigenaar kocht Delano werd voor 13500 euro. Bjorn zou met reden zeer fier geweest zijn op zijn fokproduct.

Astronomic Vh Legitahof Z werd voor het hoge bedrag van 19500 euro verkocht. Dit veulen blijft in België. Astronomic voert astronomisch springbloed. Aganix du Seigneur Z liep zelf zeer succesvol onder het zadel van Jos Lansink. Dit in combinatie met Nabab de Rêve die zelf het hoogste niveau heeft gelopen onder het zadel van Philip Lejeune. Zo een veulen is gefokt om zelf ook het hoogste niveau te halen. Astronomic Vh Legitahof Z blijft in België.

Het duurste veulen verhuist naar Frankrijk. Het gaat om Binky De Will Z. Elke kenner ziet dat dit een top veulen is. Big Star, de winnaar van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vorig jaar onder het zadel van Nick Skelton tekende voor het vaderschap. Big Star heeft zoveel overwinningen en ereplaatsen op zijn naam dat ze allemaal opnoemen ons te ver zou leiden. Langs moederzijde zien we het bloed van Goldfever I. Deze Goldfever liep jaren onder het zadel van Ludger Beerbaum en bezorgde Ludger vele mooie overwinningen. Binky De Will Z wisselde van eigenaar voor 21000 euro.

Van deze veulens gaan we nog horen. Misschien schitteren ze in Aken of op de Olympische Spelen. Bjorn Van Bundert wist hoe je een Olympisch Paard fokt want hij fokte Hedjaz van't Merelsnest. Hopelijk is het hem een tweede keer gelukt.

Klik hier voor de foto's van de veulens