Alexandro P-zoon Parodie, aangeleverd voor verrichtingsonderzoek

Alexandro P-zoon Parodie, aangeleverd voor verrichtingsonderzoek

De zadelpresentatie en aanlevering voor het verrichtingsonderzoek voor de aangewezen Gelderse hengsten heeft plaatsgevonden in Ermelo. Hiervoor is één Gelderse hengst aangeleverd, namelijk de door Bertus Verwaijen gefokte Alexandro P-zoon Parodie.

De driejarige Gelderse hengst Parodie (Alexandro P uit Beginning ster pref van Victory, fokker B. Verwaijen uit Eerbeek) werd onder het zadel voorgesteld, waarbij hij ook enkele sprongen liet zien. Parodie is aangeleverd voor het 28 dagen durende onderzoek, waarin hij wordt getest als rijpaard.

Verrichtingsonderzoek Gelderse hengsten
Voor Gelderse hengsten geldt dat zij als driejarige direct na aanwijzing aangeboden kunnen worden voor het voorjaarsonderzoek, het daaropvolgende najaarsonderzoek van of het jaar erop in het voorjaar van 28 dagen. De eigenaar mag kiezen of hij de hengst gedurende het onderzoek laat testen als rijpaard (aanleg als rij- en springpaard) of als aangespannen paard. Na het succesvol afleggen van het verrichtingsonderzoek volgt tweemaal een eendaagsonderzoek in de discipline waarin de hengst geen aanlegtest heeft ondergaan.


bron: KWPN.nl