6 hengsten op het programma voor her- en attestkeuring

6 hengsten op het programma voor her- en attestkeuring

De her- en attestkeuring vindt volgende week donderdag plaats op het KWPN-centrum. Op de attestkeuring worden hengsten gepresenteerd die wegens omstandigheden niet konden deelnemen aan de eerste of tweede bezichtiging.

Om 14.00 uur wordt gestart met de attestkeuring van een driejarige Gelderse hengst. Dit gaat om Markant BK (v. Wilson). Aansluiteind vindt de attestkeuring van de driejarige dressuurhengst Maldini D plaats. Deze Vivaldi-zoon wordt voorgesteld in de kooi. Daarnaast nemen twee springhengsten deel aan de attestkeuring. Dit gaat om Messi (v. Chapeu TN) en Roderic van ’t Merelsnest (v. Vigo D’Arsouilles).


Eigenaren van hengsten die tijdens het selectieproces zijn afgewezen, kunnen hun hengst aanbieden voor de herkeuring. Hiervoor zijn zowel een dressuurhengst als een springhengst aangemeld. De herkeuring van de dressuurhengst Masterpiece Taonga (v. Vitalis) is aansluitend aan de attestkeuring dressuur.


De beoordeling van de springhengsten start om 16.00. Hierbij start de hengstenkeuringscommissie met de attestkeuring van de twee springhengsten. Aansluitend vindt de herkeuring van Maverick V.B.T. (v. It’s Possible SRK) plaats.


bron: KWPN