48.000 euro voor merrieveulens van Cicero Z en Nixon van 't Meulenhof

48.000 euro voor merrieveulens van  Cicero Z en Nixon van 't Meulenhof
Op de eerste dag van de veulenveiling Prinsjesdag werden de springgefokte veulens geveild. Daarbij haalden Riante VDB (Cicero Z x Erco van 't Roosakker) en Rosie van het Netehof (Nixon van 't Meulenhof x Cadeau de Muze) het recordbedrag.

Beide merrieveulens gaan hun eigen weg. Riante VDB blijft voor 48.000 euro in Nederland terwijl Rosie van het Netehof richting Iran verhuist voor datzelfde bedrag.

Ook de Franse kopers tastte diep in de buidel. Melissus Sydney (Emerald x Mr. Blue) verhuist zo richting Frankrijk voor het tweede duurste bedrag van 46.000 euro.

Algemeen lokte de veiling de buitenlandse aandacht. Zo klopte het hengstveulen Caledonian (Casall x Cassini II) af voor een bedrag van 36.000 euro.

Het hengstveulen Roderic van 't Merelsnest (Vigo d'Arsouilles x Lord Z) en het merrieveulen Mona Lisa ES (Quickly de Kreisker x Cumano) brachten beiden 28.000 euro op tijdens de eerste dag van de veiling.

Uitzonderlijk leverde Cornet Obolensky niet de winnaar. Toch  wist de statige hengst enkele topveulens te leveren tijdens de veiling. Centenario vh Reukenis (Cornet Obolensky x Carthago Z) bracht 24.000 euro op. Ook Clinton Z (Cornet Obolensky x Kannan) deed z'n vader eer aan met een veilingbedrag van 21.000 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=wHxhNxUAIGU

https://www.youtube.com/watch?v=e3FRBh1KNk4