25 EPTM-merries maken zich op voor examen

25 EPTM-merries maken zich op voor examen

Morgen doen de 25 EPTM-merries hun examen op het KWPN-centrum in Ermelo. Voor Henk Dirksen en Nella Bijlsma zal dit de laatste keer zijn dat zij merries van de EPTM-test beoordelen gezien de nieuwe taken die zijn toegedeeld vanuit afdeling Inspectie. Wim Versteeg neemt de rol van Henk Dirksen over als coördinator van de EPTM.

e merries hebben al drie tussenbeoordelingen gehad, morgen is het aan de jury om de progressie die zij hebben gemaakt te beoordelen. In totaal zijn er 25 merries, waarvan 14 spring- en 10 dressuurmerries en één Gelderse die aan het examen deelnemen.

Eén van de merries die deelneemt aan het EPTM-examen is de kampioen van de Centrale Keuring van Overijssel afgelopen zomer, La Selien W (Comme Il Faut uit Selien ster pref prest van Mermus R, f/g J.W. Greve, Haaksbergen). Deze merrie komt uit dezelfde moeder als de afgelopen voorjaar KWPN-goedgekeurde hengst Lifestyle (v.Cizero Z) en de op 1.60m-niveau springende Elien (v.Carambole). Deze Elien bracht al de merrie Karelien W (v.Comme Il Faut) die in het KWPN Magazine werd uitgelicht in de rubriek ‘Goed Getest’ dankzij een score van 90,5 punten voor haar IBOP-test. La Selien W behaalde op de keuring eerder dit jaar 85 punten voor haar springkwaliteiten, donderdag wordt duidelijk of zij dit onder het zadel kan evenaren in haar EPTM-examen.

bron; KWPN