23 nieuwe hengsten ingeschreven bij het KWPN

Zaterdagochtend werd bij het KWPN de eindpresentatie gestart met de oudere springhengsten, waarna ook de driejarige hengsten groepsgewijs in de baan kwamen. Het was goed te zien dat veel fokkers de moeite hebben genomen om de hengsten met eigen ogen te komen bekijken, vanaf de start om 9.00u was het druk in de Willem-Alexanderhal.

Zeventien springhengsten werden er ingeschreven in het stamboek en opvallend is het dat er relatief veel hengsten 80 punten of meer kregen. Voorzitter van de hengstenkeuringscommissie springen, Cor Loeffen vertelt tevreden: “De kracht zit hem in de breedte, met veel verschillende types en afstammingen. Hiermee geven we de fokkers kansen om hier gebruik van te maken. Volgens mij hebben we nog nooit zoveel hengsten met 80 punten of meer in het onderzoek gehad.”

Er waren dus geen grote uitschieters, maar het was Comme Il Faut-zoon Hermantico die met 83,5 punten het hoogst scoorde. “Een hengst met veel hengstenuitstraling, interessante vaderdieren en een moederlijn met veel sport. In het verrichtingsonderzoek toonde hij zich constant, met een goede galop en veel afdruk in het springen.”

Ingeschreven springhengsten:
Driejarige springhengsten
Hampshire VDL (Arezzo VDL x Indoctro)
Hampton VDL (Baltic VDL x Corland)
Hermantico (Comme il Faut x Colbert)
Cohinoor VDL (Cornet Obolensky x Stakkato)
Heathrow (Der Senaat III x Dollar de la Pierre)
Houdini (Diamant de Semilly x Emilion)
Hamilton Platinum (Numero Uno x Burggraaf)
Highlander (Numero Uno x Vingino)
High Shutterfly (Sir Shutterfly x Chin Chin)
Homerun (Vivant van de Heffinck x Tangelo van de Zuuthoeve)
Hermitage VDL (Zirocco Blue VDL x Colino)
Hervé d’Ive (Vigo d’Arsouilles x Indoctro)

Vrijwillig onderzoek springhengsten
Humberto (Cornet Obolensky x Lazio)

Vierjarige springhengsten
Gerardus (Carambole x Iroko)
Casago (Casall x Carthago)
Golddigger (Querly-Elvis x Corland)
George (Vittorio x Caretino)

Niet ingeschreven werden Hummertime (Carembar de Muze x Concorde) en Floris TN (Quality Time x Vancouver). Deze laatste nam deel aan het vrijwillig onderzoek.

Zeven dressuurhengsten werden gepresenteerd, waarvan er vier werden goedgekeurd. Met 82 punten was Hennesy (De Niro x Jazz) de hoogst scorende. “Een hengst die opvalt met zijn aansprekende front, en drie goede gangen. Hij heeft veel macht en houding in beweging”, vertelt voorzitter Wim Ernes. “Het is een wat kleinere jaargang dan bijvoorbeeld vorig jaar, maar procentueel valt het niet tegen wat we na het onderzoek hebben kunnen inschrijven.”

Ingeschreven dressuurhengsten:
Driejarige dressuurhengsten
High Five U.S. (Charmeur x Negro)
Hennessy (De Niro x Jazz)

Vrijwillig onderzoek dressuurhengsten
Hermès (Easy Game x Flemmingh)

Vierjarige dressuurhengsten
Grappa (Fidertanz x Special D)

Niet ingeschreven werden de hengsten Harlow (Amazing Star x Jazz), Hannover (Danone I x Hohenstein) en Handshake (Vivaldi x Donnerhall).

Na de springhengsten werden de Gelderse hengsten onder het zadel voorgesteld, waarbij ze zowel voor de dressuur als het springen hun laatste beoordeling kregen. Nadat de dressuurhengsten in de baan waren geweest, werden de beide hengsten ook nog aangespannen gepresenteerd. Na afloop konden beide hengsten worden ingeschreven in het stamboek. Henkie viel op met zijn goede basisgangen, Edmundo moet het vooral hebben van zijn geweldige inzet en looplust.

Ingeschreven Gelderse hengsten
Henkie (Alexandro P x Upperville)
Edmundo (Upperville x Modern)

Bekijk hier de fotogalerij van de ingeschreven hengsten (foto’s Sandra Nieuwendijk)

Cijfers ingeschreven springhengsten
Cijfers ingeschreven dressuurhengsten
Cijfers ingeschreven Gelderse hengsten