Vijfde plaats voor Daniël Haver na tweede deel dressuur op EK Eventing pony's

Vijfde plaats voor Daniël Haver na tweede deel dressuur op EK Eventing pony's

Gisteren legde de eerste helft van de ponyruiters op het EK Eventing in Strzegom hun dressuurproef af. Onder hen was ook Nederlander Daniël Haver, die met pony Zeb (Justice HR) de leiding nam. Na het tweede deel staat Haver nu vijfde. 

De leiderspositie is nu in handen van de Duitse Sophia Rössel en Camillo We met 25,4 strafpunten. Landgenote Nicoletta Massmann en Majestro volgen met 26,2 strafpunten, Daisy Bathe houdt voor de Britten de derde plaats vast met SF Detroit. 

De Franse Lisa Gualtieri en O Ma Doue Kersidal hebben met 27,9 strafpunten de vierde plaats, Daniël Haver en Zeb staan nu met hun 28,1 punten van gisteren vijfde. 

Lisa Joosse reed vandaag haar dressuurproef met Rathcline Dream en heeft een mooie elfde plaats in handen met 31,6 punten. Sterre van Houte staat 29ste, Michelle Swinkels 34ste. Senna van Houte heeft de 37ste plaats. 

Morgen starten de ruiters in de cross countryproef, zondag staat de afsluitende springproef op het programma. 

Ook in het teamresultaat staat Nederland nu vijfde. Met 95,4 strafpunten trekt het team voort naar de komende proeven. Groot-Brittannië leidt met 88,4 punten, Frankrijk en Duitsland volgen. 

Klik hier voor de volledige ranking.