Toytown en Tina Cook in BHS Hall of Fame



Toytown, het paard waarmee Zara Phillips Wereld- en Europees kampioen werd, en eventingamazone Tina Cook zijn toegevoegd aan de British Horse Society Hall of Fame. Elk jaar worden enkele iconen uit de paardensport, zowel sporters als paarden, erkend en toegevoegd aan de BHS Hall of Fame.


Tina Cook, wiens familie een rijke geschiedenis heeft in de paardensport, won haar eerste gouden medaille tijdens het Europees Kampioenschap Junioren in 1987. Sindsdien is de amazone niet weg te denken uit de wereldtop eventing en is een  een solide onderdeel van het Britse eventingteam. In 2009 won ze het individueel goud tijdens het Europees Kampioenschap in Fontainebleau. Ook was zij onderdeel van het olympische team wat in London 2012 het zilver won.

Toytown en Phillips reden in 2005 hun eerste Europees Kampioenschap Eventing, waar ze meteen het individueel- en teamgoud wonnen. “Toytown was een wereldpaard, die mij enkele fantastische momenten in mijn leven heeft bezorg. Ik ben trots dat ik deze erkenning voor hem in ontvangst mag nemen”, zei Phillips tijdens de ceremonie afgelopen dinsdag.

bron: horses/Horsetalk