Tim Lips met Herby voorlopig vijfde op WK Jonge Paarden Mondial du Lion

Tim Lips met Herby voorlopig vijfde op WK Jonge Paarden Mondial du Lion

Het mocht Tim Lips vorige week tijdens Military Boekelo niet meezitten, maar vandaag in Mondial du Lion deed hij wat er van hem verwacht werd. Vorige week kampte de ruiter uit Made met twee paarden die niet volledig fit to compete waren. Het Nederlandse team miste zo een belangrijke team ruiter om het laatste Tokio ticket binnen te halen. Vandaag ging hij echter van start op het WK Jonge Eventing Paarden in Mondial du Lion waar hij met Herby (VDl Zirocco Blue) alvast een keurige vijfde plaats neer wist te zetten met een totaal van 28.0 strafpunten. 

Het ligt allemaal erg dicht bij elkaar in de top van het klassement. Zo staat Lips maar met een kleine 1.3 strafpunten achter op de huidige nummer 1 Josephine Schnaufer en haar Viktor 107 (Vitalis) met wie ze een totaal van 26.7 strafpunten bij elkaar reed. De Brit Tom McEwen zien we dan terug op de tweede plaats met Brookfield Benjamin (Nazar) die hij naar een score stuurde van 27.2 strafpunten. De Australiër Chris Burton die in Boekelo vorige week nog tweede werd, zien we nu op een voorlopige derde plaats met Coup de Coeur Dudevin (Top Gun Semilly) met een totaal van 27.4 strafpunten. 

Oliver Townend en Miss Cooley (Ramiro B) doken met 27.7 strafpunten nog nipt onder de score van Lips en Herby en zien we op de vierde plaats. 

Tussenstand


F: Pieter Sorber