Thomas Carlile grote winnaar WK jonge eventing paarden

Het Wereldkampioenschap eventing van de zes- en zevenjarige paarden werd vandaag afgesloten met het jumping gedeelte. Dat dit een zware wedstrijd was voor de paarden was duidelijk te merken aan de vele balken die de grond raakten. Meerdere combinaties gaven op en hebben niet meer gesprongen vandaag. Grote winnaar van dit weekend was de Fransman Thomas Carlile. Hij mag zich het komende jaar wereldkampioen noemen van zowel de zes- als zevenjarige paarden!

Met Sirocco du Gers (v. Dorsay) werd hij tweede na het dressuuronderdeel bij de zevenjarigen. Verder kreeg hij geen enkel strafpunt meer waardoor hij kon opklimmen naar de koppositie in de jumping. Zilver is voor Aoife Clark (IT) met Fernhill Adventure. Brons voor Mathieu Lemoine (FR) met Bart L.
Lara de Liedekerke eindigt op maar liefst de vierde én vijfde plaats met Alpaga d’Arville, waar ze vorig jaar wereldkampioen bij de zesjarigen mee werd, en Averouge des Quatre Chenes. Met beide paarden kreeg ze 4 strafpunten in de jumping. Karin Donckers kreeg met beide paarden enkele balken waardoor ze zakte naar de 23e plaats met Grandioz en 29e plaats met Lady Brown. Christian Chabot met Barlison werd 32e.

Bij de zesjarige paarden wist Thomas Carlile met Tenareze (v. Jaguar Mail) reeds de leiding te nemen na het dressuurgedeelte, en kon gedurende de hele wedstrijd zijn positie behouden. De top drie werd vervolledigd door Andrew Nicholson (NZL) met Jet Set en Pawel Spisak (POL) met Banderas. Karin Donckers en Hamilton haalden drie balken uit de lepels en eindigen negende.

Beste Nederlander was Raf Kooremans met de KWNP gefokt Cavalor Chai Chai die door een springparcours met slechts 2 tijdfouten van de 19e naar 14e plaats steeg. Larissa Hartkamp die de wedstrijd goed begon op een derde positie na de dressuur zakt na de cross en het springen naar een 17e plaats. Janou Bleekman sluit de wedstrijd af op een 21e plaats.

De foto's werden gemaakt door onze fotograaf ter plaatse Joris Schellekens.