Team NL eerste na dressuurproef van CCI4*S Nations Cup Haras national du Pins

Team NL eerste na dressuurproef van CCI4*S Nations Cup Haras national du Pins

Vandaag mochten Sanne de JongAliene Ruyter en Tim Lips hun start maken in de dressuurproef van Haras Du Pin, Le Grand Complet.

Aliene Ruyter mocht vanochtend als eerste voor Team NL van start en zette met Bomba een hele mooie score van 31,9 strafpunten neer. Zelf was Aliene niet helemaal tevreden over de proef: ' Het was een beetje een matte proef, ondanks dat kregen we wel goede punten van de jury'.

Tim Lips was de laatste combinatie die van start ging voor Team NL. Hij zette met Eclips een dressuur score neer van 33,0 strafpunten. Tim: 'Eclips deed ook super zijn best! Voordat we moesten beginnen waaide de ring om en besloot de jury hem te laten liggen, dit was extra moeilijk voor Eclips. Hierdoor wat lijnen aan moeten passen en kregen we toch wat foutjes. Achteraf had dit eerst opgelost moeten worden.'

Op dit moment staat Team NL op een eerste plaats in de tussenstand na de dressuur.

Sanne de Jong kwam ook met haar Enjoy in de CSI4*S aan start in de dressuur. Zij behaalde samen een score van 33,2 strafpunten. Sanne: 'Ik reed met Enjoy een geconcentreerde proef met wat kleine schoonheidsfoutjes, waarin je ook ziet dat we iets wedstrijdritme missen op dit moment. Voor nu heel erg tevreden dat ze zo ontspannen was en rijdbaar bleef!'

In de CCI3* ging Tim met Herby als eerste van start. Zij kregen een score van 29,8 strafpunten. Als laatste was Sanne met Hatary MBF aan de beurt. Zij scoorden 30,5 strafpunten. Sanne was tevreden over de proef met de zevenjarige Hatary. 

Morgen gaan de ruiters van start in de cross. In de CCI4*S start als eerste Aliene met Bomba om 14.12 uur. Tim zal met Eclips om 15.32 uur starten. Sanne start met Enjoy om 14.40 uur.
In de CCI3*S start Tim met Herby om 10.07 uur. Sanne start met Hatary MBF om 11.22 uur.

BRON: Bavaria Eventing team