Staande ovatie voor Julia Krajewski na nipte overwinning in cross-country Aken

Staande ovatie voor Julia Krajewski na nipte overwinning in cross-country Aken
Een staande ovatie was er zojuist in de ontknoping na de cross-country in Aken voor de Duitse amazone Julia Krajewski. Zij wist op het nippertje haar eerste plaats te behouden na een enerverende cross ondanks dat ze niet binnen de tijd over de eindmeet kwam. Haar doel was om voor te blijven op de Australier Chris Burton die hier een inhaalslag maakte en die met exact 1 seconde binnen de toegestane tijd bleef. Samen met haar Chipmunk FRH (v. Contendro I) kende ze wat strafpunten voor tijd maar met een totaal van 26.10 strafpunten bleef ze haar leiding in het klassement nipt behouden.

Zo was het Christopher Burton die de tweede plaats voor zijn rekening nam met zijn Quality Purdey (v. Quality) met wie hij een totaal van 26.70 strafpunten behaalde. De Nieuw-Zeelander Tim Price volgde op de derde plaats met de KWPN merrie Cekatinka (v. King Kolibri), een fokproduct van Jan Greve uit Haaksbergen, met een totaal van 30.30 strafpunten.

Verder was het Andrey Hoy die voor Australië nog op de vierde plaats eindigde met Vassily de Lassos (v. Jaguar Mail) met 31.70 strafpunten, gevolgd door de Nieuw-Zeelander Clarke Johnstone met Balmoral Sensation (v. Senator VDL) in 33.50 strafpunten.

Tim Lips die vanaf een stevige derde plaats in het klassement van start ging had in het begin van de cross een langsloper met zijn Bayro. Hij nam de beslissing zich terug te trekken uit de cross.

In het landenklassement is het team Nieuw-Zeeland die aan de leiding gaat met 112.900 punten. Daar staat Frankrijk tweede met 130.500 punten, terwijl Zweden de derde plaats op rekening neemt met 146.300 punten.

Klik hier voor alle resultaten