Remco Bouwens wint pittige editie Eventing Maarsbergen

Op 22 en 23 mei is in Maarsbergen de bij de Nederlandse eventers populaire CIC1 en 2* wedstrijd verreden. Ook dit jaar stond er weer in prachtige cross in de unieke omgeving van Landgoed Maarsbergen. Nederlandse overwinningen waren er voor Remco Bouwens en Marcella de Kam.





In de CIC2* klasse liet de cross heel wat dromen vervliegen. Van de 55 combinaties die van start gingen, haalden er 22 de finish niet. De hindernissen waren uiterst fair maar pittig. Vooral de twee watercombinaties leverden de nodige problemen op. Uiteindelijke winnaar van ring B Remco Bouwens (Heerlen) was de enige die de cross foutloos en binnen de tijd wist af te leggen. In de dressuur moest Remco nog genoegen nemen met de 22e plaats, door geen enkele strafpunt meer toe te voegen aan zijn dressuurscore wist hij met zijn grote en uiterst trouwe Wotan de winst te pakken. Achter Bouwens werd de sterk rijdende Renske Kroeze (Biezenmortel) met Jane Z tweede. In de CIC2* groep A kwam de beste Nederlandse prestatie op naam van Richard Kapteijn (De Meern) met Z.Ilja. Ook deze combinatie vond zich na de dressuur terug in de staart van het klassement. Sterk optreden in het springen en dressuur brachten hen uiteindelijk op plaats vijf.

In de CIC* ging de winst in groep A naar Marcella de Kam (Domburg) met Belly, gevolgd door Elaine Pen (Voorschoten) met Chivers. In Ring B ging de winst naar de Belgische Karin Donckers en kwam Larissa Hartkamp (Lunteren) met Kain op plaats twee. Elaine Pen won hier met Blue Nile ook nog een knappe vierde plaats.

In Maarsbergen stond voor het eerst ook een internationale ponyrubriek op het programma. Een startgelegenheid die duidelijk zeer gewaardeerd werd. Voor de ponyruiters met ambitie om het EK te rijden was het ook een goede gelegenheid om hun noodzakelijke internationale kwalificatie te halen.
Bondscoach Mans Buurman was positief gestemd na de wedstrijd. “Bij de eerste internationale wedstrijd van dit jaar in Oudkarspel viel het nog niet zo mee, nu was het al heel veel beter. Ik heb acht of negen ruiters om verder te werken richting het EK. Voor een paar komt het dit jaar te vroeg, maar die hebben zeker toekomstmogelijkheden. We gaan ook nog naar de wedstrijd in het Duitse Hunxe en daarna kijken we verder.”
Colette Bruin (Wilp Gld) was met Secret Benny de beste Nederlandse op plaats drie.
Ook junioren en Young rider bondscoaches Jan van Beek was goed te spreken over de verrichtingen van zijn ruiters. “Ze reden hier net niet in de prijzen en er kan zeker nog het een en ander verbeterd, maar ik heb goede dingen gezien.”