Pau: Thibault Fournier pakt vierde Franse zege in CCI4*

Voor de vierde maal op rij is het CCI4* in Pau gewonnen door een Fransman. Thibault Fournier was na de cross-country van gisteren degene die aan de leiding ging in het klassement. Hij kon zich 1 sprintfout permitteren om voor te blijven op een eventueel foutloze Gemma Tattersall en dat lukte hem.

In het zadel van Siniani de Lathus die hier zijn eerste viersterren liep wist hij met slechts 4 strafpunten in het springparcours de schade te beperken en zo toch de winst te grijpen met een totaal van 29.5 strafpunten. Meer hadden het er ook niet moeten zijn want de Britse Gemma Tattersall liet met Pamero 4 een keurige foutloze ronde zien en eindigde zo met 29.9 strafpunten op een tweede plaats. In de overige top vijf is er wel wat veranderd, is eindigt nu op de derde plaats Clara Loiseau met Won't Wait met wie ze een totaal van 35.7 strafpunten noteerde. Na de cross van gisteren stond ze nog op een vijfde plaats.

Peter T Flarup klimt voor Denemarken van de zevende naar de vierde plaats met zijn Frankie die hij naar een totaal van 38.7 strafpunten stuurde. Vijfde werd uiteindelijk Rosalind Canter met Zenshera die hun parcours beëindigden met 9 strafpunten en een totaal van 40.3 strafpunten.