Outdoor Helvoirt: schaap en citroen eventing cup nadert ontknoping

Outdoor Helvoirt: schaap en citroen eventing cup nadert ontknoping

Dit weekend is in Helvoirt een internationale eventingwedstrijd verreden. De wedstrijd telde mee in de Schaap & Citroen Eventing Cup. In de CIC2* was Elaine Pen met Vira de beste Nederlandse op plaats 5. In de CIC11* was Larissa Hartkamp op plaats 3 de beste Nederlandse.





In de CIC2* was het goed om Vira van Elaine Pen terug in de wedstrijdring te zien. Elaine was met de merrie lid van het brons winnende team op het WK in 2014 in Frankrijk, maar de laatste anderhalf jaar verscheen de merrie niet op wedstrijd.  “Ik ben heel blij dat ze weer terug is op wedstrijd. De eerste keer op wedstrijd heb ik natuurlijk nog niet voluit gereden en daardoor hadden we wat tijdsoverschrijding, maar ze voelde als vanouds”, laat een blije Elaine weten. Elaine en Vira waren op plaats vijf de beste Nederlandse combinatie in de CIC2*.

In de CIC was Larissa Hartkamp met Il Dolce van de Distelhoeve de beste Nederlandse combinatie. Elaine Pen werd in deze rubriek vijfde met haar Blue Nile.

De volgende wedstrijd in de Schaap en Citroen Eventing Cup wordt van 15 tot en met 17 september in Varsseveld verreden. Daarna volgt alleen nog de afsluiting bij het CCI3* in Boekelo van 5 tot en met 8 oktober.

Uitslag Outdoor Helvoirt


CIC1*

  1. Jens Hoffroge (Dui) – Adorator, 42.80

  2. Franca Ludeke (Dui) – Cero Song, 42.90

  3. Larissa Hartkamp (Lunteren) – Il Dolce van de Distelhoeve, 43.10

  4. Elaine Pen (Voorschoten) – Blue Nile, 44.00


CIC2*

  1. Sophie Leube (Dui) – Jadore Moi, 48.00

  2. Alexandra Perquin (Fra) – Emorka P, 48.30

  3. Ben Leuwer (Dui) – BGS Urlanmore Prince, 55.20

  4. Elaine Pen (Voorschoten) – Vira, 59.30


Kijk hier voor alle uitslagen

Lees hier meer over de Schaap en Citroen Eventing Cup.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.rechenstelle.de.