"Onervaren" Lianne Verbakel wint eerste Bavaria Eventing Trophy

"Onervaren" Lianne Verbakel wint eerste Bavaria Eventing Trophy

Voorafgaand aan dit seizoen had Lianne Verbakel nog vrijwel geen ervaring in de eventingsport, maar afgelopen Pinkstermaandag kroonde ze zich tot winnares van de Bavaria Eventing Trophy. Een grote verrassing voor de jonge amazone, maar tegelijkertijd een enorme motivatie om meer te bereiken.








De dag van gisteren was een intense voor Lianne, die naar eigen zeggen nog amper tijd heeft gehad om de overwinning te vieren: “We waren super vroeg op en ook weer laat thuis. Zoveel tijd om stil te staan bij de overwinning heb ik dus eigenlijk nog niet eens gehad. Ik kreeg al verzoeken van een paar mensen om thuis te komen proosten op de overwinning, maar om heel eerlijk te zijn was ik na een lange dag veel te moe daarvoor. Dat drankje houden ze nog te goed van me.”







"Voor mij was het daardoor de leukste wedstrijd uit de Trophy, omdat het tot het einde zo ontzettend spannend was”

Dat er nog een feestje komt, daar heeft Lianne echter geen twijfels over. Voor dit seizoen had ze nog bijna geen ervaring in de eventingsport, maar daar was tijdens de gehele Bavaria Eventing Trophy niets van te merken. Als enige ruiter wist ze tot nu toe al haar wedstrijden te winnen en zou ze, als ze in Hulsberg weer zou winnen, nu al de eindoverwinning opeisen. Toch werd het in Hulsberg nog behoorlijk spannend: “Na de dressuur stond ik tweede en pas bij de cross wist ik Etienne Olbers in te halen, op basis van stijlpunten. Voor mij was het daardoor de leukste wedstrijd uit de Trophy, omdat het tot het einde zo ontzettend spannend was.”

Terugkijkend op de eerste wedstrijden van de Trophy is Hulsberg zonder twijfel haar favoriete moment: “Niet alleen omdat ik gewonnen heb, maar ook omdat het daar zo mooi is! Met het heuvelachtige terrein en het mooie weer leek het net alsof we een buitenlandse wedstrijd reden. Dat maakte het voor mij ook wel even spannend, omdat we nog nooit echt in de heuvels hadden getraind. De zenuwen waren alleen nergens voor nodig, Follow me pakte het juist heel goed op! Ik vind de cross rijden misschien nog wel spannender dan hij het vindt. Wat dat betreft is het hele seizoen al een avontuur waarbij we steeds nieuwe uitdagingen op ons pad hebben gekregen. Volgend seizoen zijn we daarom zeker weer van de partij, alleen dan hopelijk een niveautje hoger. in de klasse L. Wat mij betreft is dit pas het begin in de eventingsport voor mij.



"Het zou heel erg gaaf zijn om ook de vijfde wedstrijd te winnen, daar gaan we wel voor!”



Ook al is ze al zeker van de eindoverwinning, Lianne staat tijdens de laatste wedstrijd van de Bavaria Eventing Trophy (Ysselsteijn, 30 september - 1 oktober) zeker aan de start: “We trainen veel bij Ysselsteijn, dus het voelt als een soort thuiswedstrijd. Het zou bovendien heel erg gaaf zijn om ook de vijfde wedstrijd te winnen, daar gaan we wel voor!”