Nieuwe hoop en sponsor voor Okke Peemen

Nieuwe hoop en sponsor voor Okke Peemen
Hij werd aangereden, zijn paard geraakt en ingeslapen, maar hij is alles behalve verslagen. Paardensporttalent Okke Peemen (16, afkomstig uit Breda, wonend in Meerle) gaat er, met hulp van nieuwe sponsors, alles aan doen om het EK Eventing te halen. ‘Wat heb je eraan om boos te blijven?’

De 16-jarige Okke Peemen werd in augustus vorig jaar samen met paard I’m aangereden door een aanhangwagen. Een gestolen aanhangwagen, die losraakte van de auto. De automobilist gaf een dot gas en verdween. Okke, die diezelfde zomer nog de vierde plaats behaalde met het Nederlandse team op het EK eventing voor pony’s, bleef met verwondingen achter. Zijn paard had dusdanige verwondingen dat hij een spuitje kreeg.

De dader, de persoon die achter het stuur van de auto zat, werd nooit gevonden. Er waren te veel auto’s die aan het signalement voldeden, vertelt Toin. ,,De zaak is volgens de politie afgedaan”, zegt Okke. Toin dacht er nog aan een beloning uit te loven: ,,Dan weet je wie het is, en dan?”





Okke is er nuchter onder: ,,Goedpraten kan ik het niet, het is allesbehalve netjes wat diegene heeft gedaan. Maar wat heb ik eraan om boos te blijven? Daar kun je niets mee bereiken”, zegt hij. ,,Als je in het negatieve van wat er in het verleden is gebeurd blijft hangen, dan wordt de toekomst niet positief.”




De doelen voor de komende jaren zijn helder: het Europees Kampioenschap Eventing bereiken, in Fountainebleau (Frankrijk) in juli. En dan, in 2019, wordt het EK voor Junioren in Nederland gehouden. Daar wil Okke een top tien klassering halen. En daarna misschien ooit, zijn ultieme droom: de Olympische Spelen. ,,Ik probeer er alles aan te doen om dat te behalen”, zegt Okke.